Literatura de azi- este Catchy un fenomen literar?

Într- o epocă în care omul are impresia că timpul este mult prea grăbit, iar el nu are altă opțiune decât cea a pragmatismului, manifestat la toate palierele, deci inclusiv la cel al culturii, cu evidentele sale particularități, apariția în mediul virtual al unei manifestări culturale, chiar și de tipul Catchy.ro, mi-se pare necesară, nu aș putea spune primordială, dar totuși necesară.

14563319_1202958246409292_8129510612877192429_n

Întrebarea care mă frământă și de la care a pornit ideea acestui articol este, din punctul meu de vedere, una legitimă, nu neapărat stringentă, căci puține la număr sunt cu adevărat lucrurile stringente în existența unui simplu om care dansează entropic între gângurit și ral.

Deci, este ”Catchy.ro” un fenomen literar? Poate că nu este tocmai salonul doamnei de Stael, dar parcă are ceva din atitudinea impetuoasei George Sand, iar textele pline de o vervă cu iz mesalinic, te îmbie, te ademenește aidoma șarpelui, pălmuindu-te sau mângâindu-te cu o sinceritate care se încolăcește asemeni plantelor care mușcă din taciturnele ziduri într-un incandescent carnagiu al nedisimulatei învolburări.

Catchy.ro este despre ”femeia care a crescut și vrea mai mult”, fără a cădea în patima excesivei feminizări, nici în lupta împotriva misoginismului, ci doar repunerea femeii în drepturi, recunoașterea rolului ei în societate și mai ales în istorie, etalarea amestecului de carnal și spiritual într-un tango lasciv prin intermediul cuvintelor care transformă ștreangul în sărut și sărutul în ștreang, totul petrecându-se între dramă și împlinire, presărând stropi de lumină prin vitraliile existenței.

Dincolo de unele nume importante ale actualei lumi literare care au scris pentru Catchy.ro, au apărut și nume necunoscute, care s-au inoculat în mintea cititorilor acestei nișe prin intermediul unor trăiri, gânduri și idealuri care cuceresc prin impetuozitatea confesiunilor, reușind cumva să evite redundanța și verbiajul, jalonând printre truisme cu ajutorul caligrafierii simțirilor și viselor, reveriile fiind poetizate de bunul simț al unor ființe care știu ce vor și sunt conștienți că tot ceea ce li-se întâmplă este cu un scop care, uneori pare ceva cam încâlcit. Dar poate că tocmai acesta este scopul, continua căutare de noi sensuri într-o lume mult prea grăbită, care a uitat să mai privească spre cer cu ochii copilăriei, care nu știu cum este să dăruiești zâmbete necunoscuților dar, mai ales, care au uitat să fie însuși, amintindu-și când de fapt ar fi trebuit să uite, uitând când ar fi fost indicat să-și amintească.

Nu știu dacă este artă, fenomen literar sau simplul zbor al unei păsări care zboară în sens invers, însă ceea ce știu și simt este că spațiul virtual câștigă prin Catchy.ro spovedania unor trăiri la intensitate maximă, dăruind fărâme de suflet în forma lor imaculată și neșlefuită de jocul măștilor.

Restul depinde de voi.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.