Revista Literatura de Azi şi Librăria Bizantină organizează o întâlnire culturală a cărei invitat special este scriitorul român Ioan Es. Pop. Evenimentul va avea loc azi, marţi, 8 decembrie, începând cu ora 19.

„În fiecare lună, la Librăria Bizantină, un autor român va fi invitatul lui Daniel Cristea-Enache, într-un eveniment incluzând un dialog cu criticul literar, o lectură publică, o sesiune de Q & A și una de autografe”, notează organizatorii.

Ediţia din luna decembrie este ediţia cu numărul şaisprezece. „Literatura de azi la Librăria Bizantină este un program gândit pe termen lung care va oferi scriitorilor români expunerea publică și vizibilitatea pe care o merită. Datoriile noastre față de scriitorii români sunt mari – fără ei și cărțile lor, cultura română ar fi o sintagmă vidată de conținut”, precizează reprezentanţii Librăriei Bizantine.

Evenimentul lunar îi are ca parteneri pe Uniunea Scriitorilor din România, Facultatea de Litere a Universității din București, România literară, LiterNet, HotNews, Contributors, Dinu Lazăr/ fotografu.ro, DocuArt.

Ioan Es. Pop este poetul şi publicistul român, absolvent al Facultăţii de Filologie, secția limba și literatura română – limba și literatura engleză a Universității din Baia Mare, în 1993. A scris Lumile livide / The Livid Worlds, antologie bilingvă, Ed. Institutul Cultural Român, 2004, Și cei din urmă vor fi cei din urmă, volum bibliofil, 2007, No Exit, antologie, Ed. Corint, 2007, O căruță încărcată cu nimic (împreună cu Peter Srager, Robert Șerban), ediție bilingvă, Ed. Brumar, 2008 sau Unelte de dormit, Ed. Cartea Românească, 2011. De asemenea, autorul a publicat poezii în revistele „Luceafărul”, „Nouăzeci”, „Tribuna”, „Astra”, „Transilvania”, „Contemporanul”, „Vatra”, „România literară”, „Contrapunct”, „Convorbiri literare” ș.a.

„Ceea ce a venit special şi original din ceea ce-am scris a venit năvalnic. N-a trebuit chemat. Acolo, înăuntru, clocotea o lavă. Se cerea exprimată. Acum, lava s-a răcit. În vremurile în care încă eram viu ca scriitor, aveam buzunarele pline de hârtii, pe care le scoteam pe stradă, în crâșmă, noaptea, ziua, în orice moment. Atunci când venea versul acela care nu mai avea răbdare să locuiască înăuntru, îl puneam pe hârtie. Până la urmă, cărțile mele sunt făcute din hârtiile din acele buzunare”, a declarat Ioan Es. Pop.

Afis ES POP_web

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2053 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici