foto-medalie-boia

Medalia primtă de Lucian Boia

Lucian Boia a obţinut medalia „Konstantin Jirecek“ acordată de Südosteuropa-Gesellschaft din Germania. Premiul a fost oferit autorului român datorită meritelor deosebite pe care acesta le-a demonstrat în domeniul cercetării istorice.  

„Lucian Boia a abordat în cărţile lui teme noi, pornind în analizele sale pe urma unor mituri rareori supuse dezbaterii. După sfârşitul regimului comunist, a publicat peste 20 de lucrări care au fost traduse atât în germană, engleză, franceză sau italiană, cât şi, lucru cu adevărat remarcabil, în limbi sud-est europene precum maghiara sau bulgara. In consecinţă, Lucian Boia este, cu siguranţă, unul dintre cei mai prolifici istorici romani contemporani, iar operele sale se vor bucura în continuare de reeditări.”, se menţionează în discursul de laudatio rostit cu ocazia evenimentului de premiere, potrivit Humanitas.

Humanitas precizează că patru dintre cărţile lui Lucian Boia se găsesc în topul celor mai vândute cărţi ale editurii în 2014, însumând aproape 50 000 de exemplare.

Admiratorii autorului român se pot întâlni cu acesta marţi, 24 februarie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Atunci Lucian Boia va susţine o lectură publică din noua sa carte aflată în pregătire la Editura Humanitas, Cum s-a românizat România.

invit-boia-24fev2015

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!