Lucian Boia ne spune azi „Cum s-a românizat România”

Lansare de carte şi sesiune de autografe la Humanitas din Cişmigiu

Librăria Humanitas din Cişmigiu este azi, 7 mai a.c., începând cu ora 19, gazda lansării cărţii „Cum s-a românizat România”, cea mai recentă carte scrisă de Lucian Boia.  Alături de  autor, la eveniment va fi prezent şi Gabriel Liiceanu. Lansarea de carte va include şi o sesiune de autografe.

„Fiecare popor îşi are propria experienţă cu «ceilalţi». Puţine însă în asemenea măsura şi cu asemenea intensitate precum românii. Situat într-o regiune «deschisă» şi multă vreme vag structurată, actualul spaţiu românesc a cunoscut o diversitate de dominaţii politice şi de infuzii etnice şi culturale.”, notează autorul în cel mai recent volum al său.

Lucian Boia s-a născut la Bucureşti la 1 februarie 1944. În prezent, autorul volumului „Cum s-a românizat România” este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Cele mai recente opere ale autorului sunt: „Explorarea imaginară a spaţiului” (2012), „De ce este România altfel?” (2012), „Eugen Brote (1850–1912). Destinul frânt al unui luptător naţional (2013)”, „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine” (2013), „Balcic. Micul paradis al României Mari” (2014), „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări” (2014), „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii” (2014), „Suveranii României. Monarhia, o soluţie?” (2014), „Maria, regina României, Jurnal de război (3 vol., editor)” (2014–2015).

Autorul este recunoscut şi în străinătate, operele sale fiind traduse în mai multe limbi. „Recent, la Universitatea din Jena i s-a acordat de către Südosteuropa-Gesellschaft medalia „Konstantin Jirecek“ pentru merite deosebite în domeniul cercetării istorice. „Lucian Boia a abordat în cărţile lui teme noi, pornind pe urma unor mituri rar supuse dezbaterii“, se spune în Laudatio rostita cu acest prilej.”, potrivit Humanitas.

invit-boia-7mai2015
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.