Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

„Nu mai avem scriitori, domnule!” – spun unii. Și greșesc! Interviurile pe care le-am luat până acum demonstrează că încă se mai scrie literatură de calitate și cu fiecare formular primit aceste dovezi se înmulțesc!

Teodora Gheorghe

Astăzi o să vă prezint o altă scriitoare din generația nouă: Teodora Gheorghe care, încă din 2013, ne spune că Moartea era un iepure șchiop!

Bună, Teodora! Te rog, spune-le cititorilor noștri câte ceva despre tine!

Bună! Sunt o visătoare incurabilă. Uneori visez atât de mult, încât încep să mă joc de-a cuvintele. Am studiat engleza și hindi, limba oficială din India. M-a atras mereu spiritualitatea și parfumul îndepărtat al Orientului. Am colaborat cu numeroase reviste și publicații culturale, redactând cronici de teatru, recenzii de carte, publicând povestiri poeme și interviuri.

Interesant! Ce pasiuni mai ai?

Îmi place să citesc, să desenez, să pictez și să mă uit la o sumedenie de filme. Sunt o cinefilă înrăită. Ador natura, animalele, copilăria, întoarcerile în timp, teatrul și manifestările artistice în general.

Ce ne poți spune despre cartea ta – Moartea era un iepure șchiop!
Care este motivul pentru care ai început să scrii această carte și ce vrei să transmiți cititorilor tăi? Se poate să ne dezvălui și câteva detalii despre ființele cu care ne vom întâlni?

La început am scris pentru mine, voiam să mă eliberez de apăsările sufleteşti. Cu timpul, am început să simt nevoia să împărtăşesc şi altora din creația mea. M-am gândit că poemele mele i-ar putea inspira şi pe alţii să viseze, să evadeze din realitatea cotidiană. Îmi propun ca versurile mele şi în general ceea ce scriu să îmi poarte sensibilitatea, angoasele şi bucuriile până la gândurile cititorilor. Acolo, în spaţiul cel mai intim al minţii, fiecare le va da propria semnificaţie. Ei vor deveni co-creatori cu mine şi, preţ de câteva clipe, ne vom întâlni, poate, în acelaşi univers.moartea era un iepure schiop

În carte veți da peste iepuri șchiopi, musculițe frământate de dileme existențiale, o poveste tragică de iubire între fiul soarelui și regina de abanos…. pe scurt, un soi de Alice în țara minunilor pierdute în noianul de angoase, peste care se așterne mireasma morții.

Toți cei care își doresc să publice o carte pentru prima oară au o dilemă: ce editură să aleagă. Tu pe care ai ales-o și de ce?

Am ales editura Karth. Colaborarea a fost foarte ok. Alex Voicescu și Cristina Nemerovschi sunt oameni cu care poți vorbi deschis și care știu să promoveze literatura gotică, fantasy, considerată a fi „de nișă”. Datorită activității editurilor Karth și Herg Benet, ea a câștigat tot mai mult teren în ultimii ani.

Cartea ta, din câte înțeleg și-mi imaginez eu, e ca un portal spre altă lume. Acum, la doi ani de la publicarea ei, s-a schimba în vreun fel lumea ta interioară?

Pot spune că am căpătat mai multă încredere în mine, în capacitatea de a transmite şi altora din creaţiile mele. Lumea mea interioară a devenit mai acceasibilă.

Ai mai publicat și alte cărți sau ai în plan să faci asta?

Nu, însă am terminat a doua carte, de povestiri. Îmi propun și sper ca ea să apară anul acesta.

Ne poți spune despre ce e vorba? Doar o mică idee…

Este o carte de povestiri fantasy/gotice. Un pic de realism magic, puţin Eliade, puţin Poe.

Dacă mâine ți s-ar oferi… orice ai vrea tu – cel mai incredibil lucru de pe planetă, ai renunța la ceea ce faci acum?

Bună întrebare. Şi mie îmi place să-mi lansez imaginar astfel de provocări. Cu siguranţă nu aş renunţa la scris, asta niciodată.

Unde și cum te vezi peste câțiva ani?

Tot în Bucureşti, scriind, visând, poate cu câteva cărţi publicate. Sper să am ocazia să călătoresc mai mult, să ajung în India, una dintre ţările la care am visat mereu.

Ce ai dori să le transmiți cititorilor booknation.ro?

Citiți cu bucuria pe care o simt fluturii când zboară deasupra florilor.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022