Fotografia postată de Neamt Piano Festival.

Nu până demult mă plângeam că simt cum a noastră țară își pierde, încet încet, activitatea pe plan cultural. Am uitat să citim, să creăm, să rămânem încapsulați în artă, deoarece, într-un final, e singura care poate produce o schimbare cu adevărat.

Când am aflat că orașul meu va găzdui întâia ediție a Piano Festival, am fost în extaz și am aplicat ca voluntar fără să știu prea multe despre evenimentul propriu-zis. Am aflat, mai apoi, că acesta va lua ființă în 15-17 septembrie în Piatra Neamț, la inițiativa domnului Daniel Ciobanu.

Piatra Neamț este unul dintre cele mai pitorești orașe din România, oraș onorat să fie gazda acestui eveniment, care va face întreg meleagul moldovenesc să răsune. Muzica jazz, picturile artiștilor contemporani și concertele simfonice vor dansa împreună într-o adevărată horă a unicului și ineditului.

Neamț Piano Festival își propune să fie o fuziune între jazz, teatru și pictură, activități ce vor fi puse în valoare de tineri artiști din întreaga lume. Festivalul va fi declarat deschis vineri, 15 septembrie, cu un spectacol oferit de Daniel Ciobanu, Cristina Giurgea și Radu Barbu și se va finaliza la sfârșitul weekend-ului cu un concert simfonic.

Vă așteptăm cu drag la Neamț Piano Festival, un eveniment care va găzdui pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț o multitudine de artiști care, deși cântă la instrumente diferite, au un lucru în comun: trăiesc și respiră arta pe care o prezintă publicului. Cum meșterul Manole a zidit-o pe Ana în veșnicie, așa și artiștii din cadrul evenimentului Neamț Piano Festival vor zidi frumosul în eternitatea orașului, frumos care, sperăm noi, va fi rezidit an de an, tot la Piatra Neamț.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro

Lecturi și clape de pian senine, să ne recitim cu bine!