Recenzie „Nesfârșite îmbrățișări” de Raluca Șoltuzu

by | Apr 5, 2016 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA NESFÂRȘITE ÎMBRĂȚIȘĂRI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

nesfarsite imbratisariRaluca Șoltuzu este o femeie romantică, sinceră,  caldă, visătoare, dar și o scriitoare de excepție. Nu, nu o  cunosc personal, dar atunci de unde știu toate aceste lucruri despre ea? Pentru că am citit cartea ei, Nesfârșite îmbrățișări, care poate fi considerată o oglindă în care sunt reflectate gândurile, sentimentele, ideile ei prin intermediul personajului Rebeccăi.

La începutul cărții găsim o fată care încearcă să înțeleagă ce este dragostea și cum să-i facă acesteia loc în viața ei, pentru ca mai târziu să descopere că iubirea are un parfum specific, o voce, o pereche de brațe puternice și un nume- Ianis.

Alături de el, Rebecca trăiește o poveste de dragoste fără seamăn, cunoaște fericirea absolută și devine femeie. Cu toate acestea, pentru că planurile destinului nu coincid de fiecare dată cu dorințele noastre, relația aparent perfecta a celor doi ia o turnură neașteptată. Astfel, Rebecca învață ce este dorul arzător, suferința mistuitoare și nevoia de a fi puternic atunci când întreaga ta lume se prăbușește asemenea unui un castel firav din cărți de joc.

În a doua parte a romanului, acțiunea are loc în viitor și surprinde cititorul peste măsură prin răsturnările neașteptate de situație. Descoperim o nouă Rebecca și putem să cunoaștem mai bine un alt personaj care acum ocupă un rol principal în istoria acesteia.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Șoltuzu

Sfârșitul cărții Nesfârșite îmbrățisări lasă un gust amar și te face să îți dorești cu disperare ca totul să fi fost doar un vis din care Rebecca se va trezi într-un final. Cu toate acestea, presupun că povestea nu ar mai avea același impact dramatic pe care acesta i-l oferă.

Personajele și locurile care le înconjoară sunt descrise remarcabil de detaliat fără să plictisească, ci dimpotrivă, îi oferă cititorului oportunitatea de a vedea mai bine cu ochii minții mediile în care acestea trăiesc. Dialogurile sunt extrem de profunde și încărcate cu lecții de viață, insecurități, întrebări chinuitoare și romantism.

Prin Nesfârșite îmbrățișări, Raluca Șoltuzu ne învață cât de important este să trăim momentul, să ne ascultăm inima și că un lucru spus prea târziu poate face o diferență devastatoare, între viață la moarte.

Titlu: Nesfârșite îmbrățișări
Autor: Raluca Șoltuzu
An apariție : 2016
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 111
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.04.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cu toate că nu am știut nimic despre carte atunci când am primit-o, aceasta m-a captivat aproape imediat și a urcat în topul cărților mele preferate! Este romantică, plină de sensibilitate și lecții de viață.

Aspecte Negative:

Singurul meu inconvenient este reprezentat de grosimea cărții. Mi- aș fi dorit să petrec mai mult timp în lumea Rebeccăi, cartea să fie mai lungă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2266 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu stiam de aceasta carte dar acum m-ai facut curioasa 🙂