Recenzie „Nesfârșite îmbrățișări” de Raluca Șoltuzu

de | apr. 5, 2016 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

nesfarsite imbratisariRaluca Șoltuzu este o femeie romantică, sinceră,  caldă, visătoare, dar și o scriitoare de excepție. Nu, nu o  cunosc personal, dar atunci de unde știu toate aceste lucruri despre ea? Pentru că am citit cartea ei, Nesfârșite îmbrățișări, care poate fi considerată o oglindă în care sunt reflectate gândurile, sentimentele, ideile ei prin intermediul personajului Rebeccăi.

La începutul cărții găsim o fată care încearcă să înțeleagă ce este dragostea și cum să-i facă acesteia loc în viața ei, pentru ca mai târziu să descopere că iubirea are un parfum specific, o voce, o pereche de brațe puternice și un nume- Ianis.

Alături de el, Rebecca trăiește o poveste de dragoste fără seamăn, cunoaște fericirea absolută și devine femeie. Cu toate acestea, pentru că planurile destinului nu coincid de fiecare dată cu dorințele noastre, relația aparent perfecta a celor doi ia o turnură neașteptată. Astfel, Rebecca învață ce este dorul arzător, suferința mistuitoare și nevoia de a fi puternic atunci când întreaga ta lume se prăbușește asemenea unui un castel firav din cărți de joc.

În a doua parte a romanului, acțiunea are loc în viitor și surprinde cititorul peste măsură prin răsturnările neașteptate de situație. Descoperim o nouă Rebecca și putem să cunoaștem mai bine un alt personaj care acum ocupă un rol principal în istoria acesteia.

Sfârșitul cărții Nesfârșite îmbrățisări lasă un gust amar și te face să îți dorești cu disperare ca totul să fi fost doar un vis din care Rebecca se va trezi într-un final. Cu toate acestea, presupun că povestea nu ar mai avea același impact dramatic pe care acesta i-l oferă.

Personajele și locurile care le înconjoară sunt descrise remarcabil de detaliat fără să plictisească, ci dimpotrivă, îi oferă cititorului oportunitatea de a vedea mai bine cu ochii minții mediile în care acestea trăiesc. Dialogurile sunt extrem de profunde și încărcate cu lecții de viață, insecurități, întrebări chinuitoare și romantism.

Prin Nesfârșite îmbrățișări, Raluca Șoltuzu ne învață cât de important este să trăim momentul, să ne ascultăm inima și că un lucru spus prea târziu poate face o diferență devastatoare, între viață la moarte.

Titlu: NESFÂRȘITE ÎMBRĂȚIȘĂRI
Autor: Raluca Șoltuzu
An apariție : 2016
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 111
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2298

Alte recenzii de la Raluca Șoltuzu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu stiam de aceasta carte dar acum m-ai facut curioasa 🙂