Oameni de lângă noi – Raluca Neagu

Dincolo de volumul de debut ” Acolo unde se termină lumina”, poeta  Raluca Neagu ne oferă alternativa, primenirea poeziei prin intermediul imaginilor pure, aproape caste, învelind vinovăția într-o mantie a orbitoarei luminii care spală piatra eternității de sfidarea făcută de teama efemerității.raluca-neagu-3

Juna iubitoare de vers nu se teme de mânuirea cuvintelor, ba dimpotrivă, dă dovadă de o deosebită dibăcie odată cu fiece vers dăltuit în marmura ireversibilității, prin intermediul unei debordante sincerități din care rezultă poezia acaparatoare a unui stil nou, care te prinde în tentacularul sărut al unei serafice dependențe.

Poeta creează imaginea unui fluture încă aflat încă în crisalidă, acolo unde realul și suprarealul se împletesc într-o coloană care împunge imperiul celest cu ramuri de vise din care curg roua idealurilor preschimbate în fărâme de vitralii.

Simți numaidecât cum ți-se inoculează în templul gândurilor tale fărâme de șoapte care trăiesc într-un ritm terifiant de viu, zguduind canonismul unei existențe post-moderniste care încă mai crede că se pricepe să ascundă gunoiul sub preșul de la intrarea în colivia unor trăiri obișnuite sau mai puțin obișnuite.

11131746_972148869491907_673488375418693031_o

Găsim în poemele Ralucăi Neagu vădite influențe din Ion Caraion, Charles Bukowski și Sylvia Plath, toate pierdute și regăsite într-un simbolism care ți-se inoculează în pereții sufletului în ritmul deraierilor existențiale care, în mod inevitabil, răsună în timpanele felului de a fi. Raluca Neagu este o ființă care își cunoaște drumul care trebuie să-l urmeze. Astfel că în gândurile sale găsim:

” și apa smulgea porți și ridica rădăcinile caselor

oamenii strigau către cineva din pătura ploilor”

 Sau,un gând care-ți apropie cerul de vitraliul inimii:

” Dacă o albină s-a oprit pe tâmpla mea

mi-se vor transforma gândurile în miere?”

sau:

”am stat tăcută ca un pui căzut din cuib”.

Din punctul meu de vedere, despre Raluca Neagu o să mai auzim vorbindu-se la superlativ în lumea literaturii. Citindu-i cu o deosebită recunoștință și atenție versurile, înclin, din ce în ce mai mult să o asemuiesc cu Veronica Micle. un înger deghizat care ne picură ceara împlinirii peste lenea pleoapelor!

Jos pălăria în fața dumneavoastră, suflet sublim!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.