Când am lansat Topul Blogurilor de Cărți ne-am propus să vă facem cunoștință, în primul rând, cu oamenii din spatele cuvintelor. Astfel, săptămânal vom alege doi bloggeri în mod aleatoriu și-i vom aduce în fața voastră.

Oana Toporas

Prima norocoasă, dacă pot spune așa, a fost Oana Toporaș și-al ei blog care pur și simplu dă dependență! Ce-am aflat de la ea? Ei, bine…

Bună, Oana! Prima întrebare este, evident, cine ești tu?

Bună, Diana. Grea întrebare! În primul rând, sunt un om care a trăit și trăiește, într-un mediu tehnic. Am absolvit Universitatea Politehnica din București în anul 2011. Am lucrat din primul an de facultate la o companie privată din București care m-a crescut din punct de vedere profesional. Așa mi-am descoperit iubirea față de Managementul Proiectelor și Management, în general.

Astăzi, sunt omul la care „am lucrat”, atât din punct de vedere profesional cât și din punct de vedere personal. Sunt un cumul de experiențe, de zâmbete, de reușite, de eșecuri, de despărțiri, de împăcări. Astăzi, sunt eu, în armonie cu sinele meu.

De unde pasiunea pentru cărți?

Mi-au plăcut întotdeauna cărțile. Tata este un mare consumator de literatură. Recunosc că, în anii studenției nu mi-au trecut foarte multe cărți prin mână. Dar eu am crescut și, din dorința de a mă desprinde de superficialitatea lumii moderne, mi-am reluat vechiul obicei: cititul. Soțul meu, „mica mea bibliotecă umană” (așa cum obișnuiesc să-l alint), este persoana care mi-a înoculat plăcerea cititului. 90% din cărțile pe care le citesc sunt recomandate de el.

Mai ai și alte pasiuni?

Îmi plac foarte mult bijuteriile și obiectele vintage. Sunt o iubitoare de antichități. Nu am ajuns la faza de colecționară. Dar cine știe ce-mi rezervă viitorul?

Ce reprezintă blogul pentru tine?

Blogul reprezintă introspecția sinelui meu. Este modul prin care mă cunosc pe mine însămi. Fiecare zi de blogging aduce ceva nou despre mine.

Tu îți donezi cărțile… nu îți e greu să te desparți de ele?

Nu. Pentru că nu mă despart niciodată de ele. Poveștile, personajele rămân vii, pentru totdeauna. Amintirile nu ți le poate fura nimeni, nici măcar timpul.

Care e cartea ta preferată?

Cartea mea preferată este, fără doar și poate, „Portocala Mecanică” de Anthony Burgess.

 Ai vreo carte pe care nu ai putut să o citești?

Da. „Împăratul muștelor”. Am citit-o în reprize. Este o carte care prezintă o realitate a vieții într-o manieră prea crudă.

Ai învățat ceva din blogging?

Da. Am învățat să am mai multă răbdare cu mine și cu cei din jur. Am învățat că binele stă în noi și în puterea noastră de schimbare.

Te vezi vreodată renunțând la ceea ce faci?

Da. Atunci când blogul va fi preluat de copii mei. Asta-mi doresc. Să continue ceea ce eu am început.

Ce sfat ai tu pentru cei care vor să își facă un blog?

Să urmărească calitatea, nu cantitatea. Să fie sinceri și consecvenți cu cititorii.

Ce scriitoare/scriitor ți-ai dori să întâlnești?

Ileana Vulpescu și Aurora Liiceanu.

Visul tău cel mai mare este?

Îmi doresc să fiu sănătoasă. Atât.

Un cuvânt de încheiere, te rog!

Suntem ceea ce iubim!

Dacă vă place blogul Oanei o puteți susține cu un vot pe pagina ei din topul blogurilor de cărți.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022