Peste 30 de edituri şi personalităţi literare autohtone reprezintă România la Salonul de Carte de la Paris

17257_0_1În perioada 20 – 23 martie 2015 se desfăşoară Salon du Livre la Paris. Evenimentele României din cadrul Salonului Internaţional de Carte din Franţa sunt organizate de Institutul Cultural Român. Programul românesc din acest an se bazează pe tema „La littérature féminine, le féminin de la littérature” (Literatura feminină, femininul literaturii).

Standul României la Salonul Internaţional de Carte de la Paris cuprinde volume apărute la peste 30 de edituri din România. Din programul organizat de ICR fac parte lansări, dezbateri, întâlniri, expoziţii, cu participarea unor scriitori, editori, traducători și jurnaliști români și francezi.

Mai mult decât atât, peste 30 de autori din România, din Republica Moldova, precum și scriitori români din diaspora, sunt invitaţi la acest eveniment editorial internaţional. Autorii români prezenţi la Paris sunt: George Arion, George Banu,  Linda Maria Baros, Nicolae Breban, Bianca Burța-Cernat, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Nina Corcinschi, Aurora Cornu, Ioana Crăciunescu, Margareta Curtescu, Dumitru Crudu, Rodica Draghincescu, Marina Dumitrescu, Dinu Flămând, Victoria Fonari, Bogdan Ghiu, Florina Ilis, Miron Kiropol, Nicolae Manolescu, Basarab Nicolescu, Simona Popescu, Radmila Popovici, Sébastian Reichmann, Selyem Zsuzsa, Victoria Sicorschi, Claudiu Soare, Simona Sora, Daniela Șontica, Virgil Tănase, Dumitru Tsepeneag, Irina Teodorescu, Nicolae Tzone, Aïda Vâlceanu, Andrei Vieru, Eugen Uricaru. La evenimente vor lua parte, de asemenea, traducători cunoscuți: Sylvain Audet, Nicolas Cavaillès, Jean-Louis Courriol, Florica Courriol, Laure Hinckel, Fanny Chartres, Jan H. Mysjkin, Mariana Cojan Negulescu.

„Conex programului de la Salon du Livre, la sediul ICR Paris va avea loc vernisajul expoziției de design „Tică, Ceaușescu a căzut“ a artistei Andreea Dobrin, urmat de un concert de jazz susținut de Mircea Tiberian & invitații săi.”, se precizează pe site-ul ICR.

salon-du-livreSalonul Internaţional de Carte de la Paris este organizat anual, încă din 1981. Evenimentul este dedicat „atât profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din peste 50 de ţări – cât și publicului larg.”, menţionează Institutul Cultural Român. La ediţia din acest an, Brazilia este ţara invitată de onoare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.