Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

coperta-revolta-din-ograda

Cu ceva timp în urmă citeam pe unul din blogurile pe care le urmăresc o poveste care mă purta într-o călătorie fascinantă. Deși e o poveste pentru copii, Revolta din ogradă (căci despre ea este vorba) îi va fascina și pe adulți! Când am aflat că Petru Racolța va scoate povestea și în format tipărit m-am bucurat enorm! Prin urmare, m-am gândit să vă fac și vouă cunoștință cu minunatul om din spatele poveștii! În plus, la finalul interviului veți descoperi cum puteți câștiga și voi un exemplar din Revolta din ogradă semnat de autor.

Bună seara, Petru, și mulțumesc pentru interviu! Pentru început o să te rog să te prezinți cititorilor booknation.ro!

Sunt un pensionar de 58 ani, cu mult timp la dispoziție și imaginație cât încape.

Cum ai descoperit pasiunea pentru scris?
Îmi amintesc că improvizam povești pentru colegii mei din internatul școlii, pentru a-i adormi seara. De aceea mi s-a dat porecla de Moș Poveste, până când am mai crescut Nemaiavând auditoriu și rămânând cu obișnuința de a născoci povești, am început să le scriu în caietele de școală.

În sfârșit ai reușit să-ți publici prima carte! Cum a fost drumul până aici?
Nu pot să uit cât de mult însemna pentru noi, copiii, o povestire nouă și cum o „devoram” când intram în posesia ei. Trebuia să răsplătesc cumva plăcerea pe care am simțit-o în acea perioadă, grație cărților puține, dar de neuitat pentru mine.

Literatură pentru copii. De ce?
În ciuda tehnologiei, copiii sunt printre cei care mai simt plăcerea de a citi o carte. Sunt convins că un rol foarte important în această benefică educație îl au părinții și educatorii.

Te gândești să mai transpui și alte scrieri de pe blogul tău pe hârtie? Eu am mai citit multe povesti interesante…

Tocmai povestirile pe care le-ai remarcat pe blogul meu vreau să le cuprind în următoarea carte. Sper să apară pe la sfârșitul anului.

Un gând de încheiere pentru cititorii noștri, te rog!

Le mulțumesc tuturor cititorilor că există și vreau să știe că și eu sunt unul dintre ei. Nu poți să scrii, fără să citești mult.

Îi mulțumesc tare mult lui Petru pentru răspunsuri! Iar acum trebuie să vă spun cum puteți face pentru a câștiga propriul vostru exemplar din această cărticică frumos ilustrată (ba chiar un exemplar cu dedicație!). Nimic mai simplu:
Lăsați un comentariu la acest articol prin care să ne spuneți care a fost personajul vostru preferat în copilărie, nimic mai mult! 
Câștigătorul va fi ales, prin tragere la sorți sâmbătă după ora 14:00! Multă baftă tuturor!

Update:
Câștigătorul cărții este Gheorghe Ana-Roxana, felicitări (imaginea extragerii o găsiți aici)

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023