Pop-up Stories Club revine cu romanul „Deadline”

 

pop-up_eventFB784x295_deadline

Ediţia a patra-a a clubului de lectură Pop-up Stories, organizat de Revista de Povestiri, revine marţi, 6 octombrie, la Cărtureşti Verona. Întâlnirea va aduce în mijlocul discuţiilor romanul Deadline, scris de Adina Rosetti. Organizatorii preciezeză că evenimentul îi are ca invitaţi pe Cristina Ion și Bülent Duag.

„Evenimentul are ca scop promovarea autorilor români contemporani și promovarea lecturii comprehensive a cărților, adică o lectură activă, în care te raportezi la ce citești și reflectezi pe marginea cărții”, anunţă Revista de Povestiri într-un comunicat de presă.

„Participarea la eveniment este gratuită pentru elevi și studenți, pentru ceilalți există o donație recomandată de 20 de lei, dar nu este obligatorie, prin urmare oricine poate participa gratuit”, mai notează aceştia.

De asemenea, reprezentanţii evenimentului scriu că „nu e necesară citirea cărții înainte de întâlnire, la fel de bine se poate face și după, ideea e ca întâlnirea să le facă poftă de citit participanților”.

„Scriam de ceva vreme nişte poveşti ale generației mele, dar care nu se legau şi nu prea duceau nicăieri. Era un fel de revărsare a frustrărilor legate de viaţa de om mare în care tocmai intrasem (cu job, deadline-uri, chestii serioase) şi la care nu mă puteam adapta deloc. Ştirea din 2007 despre tânăra-care-murise-de-prea-multă-muncă şi, apoi, reacţia pe care a stârnit-o în presă şi mediul virtual, au fost declicul. Era o experienţă-simbol. M-am reapucat de scris cu două imagini în minte: o fată într-o rochie albă pe turla unei biserici şi un tip care vrea să pornească o revoluţie pe internet în memoria acestei fete. Era pe acolo şi un personaj marginal căruia încercam să-i construiesc o poveste şi s-a nimerit ca tocmai atunci să fac un interviu cu artistul Ion Bârlădeanu, un om cu un destin absolut fabulos. În afară de destinul picaresc care aprinde imaginația oricărui scriitor, cred ca m-a fascinat libertatea interioară a unui om aflat toata viața la marginea societății,” povesteşte autoarea Adina Rosetti într-un interviu.

Autoarea volumului "Deadline", Adina Rosetti

Autoarea volumului “Deadline”, Adina Rosetti

Despre invitaţii Clubului de lectură

Cristina Ion, unul dintre invitaţii care va aborda tema despre care se vorbeşte în roman la întâlnirea clubului de lectură, este regizor de teatru şi fondator al Lightwave Theatre Company.

Bülent Duagi, de asemenea invitat al întâlnirii, e product Manager la BitDefender.

Invitaţii evenimentului au fost aleşi „fiindcă sunt reprezentanţii a două lumi diferite: cea corporatistă vs. cea artistică, aşa cum în carte avem povestea celor care respiră în mediul business şi a celor care trăiesc în lumea supra-realistă a viselor”, se menţionează în comunicatul de presă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.