Povestea mea și a cărților de Cristina Mihaela

il_570xN.195623832  În primul și în primul rând să mă prezint: o adolescentă care și-a făcut  prieteni printre cărți și cu ajutorul lor. Cred că acesta este singurul lucru  esențial pe care trebuie să îl știți.

Deși simt că am fost născută cu această  dragoste pentru cultură și  lectură, trebuie să recunosc că abia pe la vârsta  de 13 ani am început să  simt cu adevărat gustul cărților. Am învățat să  citesc la grădiniță,  înaintea tuturor, pentru că pur și simplu eram  fascinată de această  abilitate a oamenilor mari, așa că mi-am rugat  părinții să mă învețe.  Citeam orice și oriunde: de la ambalaje, reclame,  rețete de prăjituri la  chestiile scrise pe clădiri și garduri. Citeam toate  astea, mai puțin cărți.

Ca orice copil, eram plină de energie și mă  plictiseam repede, deci nu  aveam suficientă răbdare să termin o carte.  Prima și singura pe care am putut-o termina a fost ”Vrăjitorul din Oz”.  După aceasta, mi-am suplinit nevoia de lectură cu povești scurte și m-am încumetat să mă apuc de un roman adevărat abia în clasa a cincea.

Acest roman a fost ”Mizerabilii” de Victor Hugo care, deși mi-a plăcut destul de mult, nu a fost suficient să îmi trezească dragostea pentru lectură, însă această carte a fost ”Enigma Otiliei” pe care am citit-o spre sfârșitul clasei a șasea. A fost cartea care mi-a arătat că poți trăi mai mult decât o singură viață fără prea mare efort. Mi-a arătat câte poți învăța de la o carte și cât sunt ele de importante pentru oameni.

Treptat am descoperit diferitele genuri literare, clasici și moderniști și pe măsură ce creșteam și învățam mai multe am început să conștientizez în ce fel de lume trăiesc. Am realizat că nu aceasta este lumea în care vreau să îmi cresc viitorii copii, iar în momentul acela scopul meu a devenit răspândirea dragostei pentru lectură, care ar duce implicit la culturalizarea populației. Gânduri mari, știu, dar când îmi doresc ceva cu adevărat fac tot ce îmi stă în putință pentru a face ca acel lucru să devină realitate.

Aceasta este deci povestea mea și a cărților. Tot ceea ce am citit până în prezent a devenit o parte din mine și m-a făcut să ajung ceea ce sunt astăzi.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.