UPDATE octombrie 2018: Din păcate, anul 2018 nu ne va aduce niciun câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură din cauza unui scandal. Decizia este fără precedent pentru ultimii 70 de ani. Problema vehiculată este un scandal sexual care implică chiar membrii bordului de decizie. Rămâne să vedem pentru anul 2019 ce ne va fi rezervat.

Premiul Nobel pentru Literatură este cel mai prestigios și popular premiu acordat unui scriitor, cu o tradiție de peste 117 ani, care se împlinesc chiar anul acesta.

În luna octombrie 2018 vom putea afla care este câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură. Încă din primele luni ale anului, Academia Suedeză trimite cereri de nominalizare a candidaților, urmând ca aceștia să treacă prin alte 2 selecții.

În primă fază vor fi admise doar 50 de propuneri, din mii de propuneri. Până în luna aprilie vor mai fi încă două selecții care vor reduce numărul de candidați la 20, respectiv 5, ulterior.

Astfel, undeva în intervalul 8-11 octombrie 2018 vom reveni cu rezultatul final și vom anunța care este câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2018.

Cine crezi că ar merita să câștige Premiul Nobel pentru Literatură 2018?

Lasă-ne un comentariu mai jos în care să ne spui care crezi tu că este un autor care are șanse mari sau merită să fie nominalizat pentru acest premiu. Abia așteptăm să îți citim părerea.

Ca să fii la curent cu toate noutățile, te poți abona folosind formularul de mai jos.

P.S. Am făcut pentru tine o lista câștigătorilor Premiului Nobel pentru Literatură din 1901 până în prezent – în caz că vrei să vezi câștigătorii din ultimii ani, dar și pe cei din secolul 20.

Booknation.ro
Autor: Booknation.ro
❝ Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro :) ❞
Booknation.ro e Erou Booknation.ro
Redactor de 2109 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Booknation.ro
Booknation.ro mai scrie și pe https://booknation.ro