Premiul Nobel pentru Literatură în 2018

UPDATE octombrie 2018: Din păcate, anul 2018 nu ne va aduce niciun câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură din cauza unui scandal. Decizia este fără precedent pentru ultimii 70 de ani. Problema vehiculată este un scandal sexual care implică chiar membrii bordului de decizie. Rămâne să vedem pentru anul 2019 ce ne va fi rezervat.

Premiul Nobel pentru Literatură este cel mai prestigios și popular premiu acordat unui scriitor, cu o tradiție de peste 117 ani, care se împlinesc chiar anul acesta.

În luna octombrie 2018 vom putea afla care este câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură. Încă din primele luni ale anului, Academia Suedeză trimite cereri de nominalizare a candidaților, urmând ca aceștia să treacă prin alte 2 selecții.

În primă fază vor fi admise doar 50 de propuneri, din mii de propuneri. Până în luna aprilie vor mai fi încă două selecții care vor reduce numărul de candidați la 20, respectiv 5, ulterior.

Astfel, undeva în intervalul 8-11 octombrie 2018 vom reveni cu rezultatul final și vom anunța care este câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2018.

Cine crezi că ar merita să câștige Premiul Nobel pentru Literatură 2018?

Lasă-ne un comentariu mai jos în care să ne spui care crezi tu că este un autor care are șanse mari sau merită să fie nominalizat pentru acest premiu. Abia așteptăm să îți citim părerea.

Ca să fii la curent cu toate noutățile, te poți abona folosind formularul de mai jos.

P.S. Am făcut pentru tine o lista câștigătorilor Premiului Nobel pentru Literatură din 1901 până în prezent – în caz că vrei să vezi câștigătorii din ultimii ani, dar și pe cei din secolul 20.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar vasile popescu
    Reply

    român: D.R.Popescu
    străin: Alasdair Gray
    străin de cauză şi de orice altceva: K.W.Iohanis

POST A COMMENT.