Kyung-sook Shin – una dintre cele mai apreciate autoare coreene

Voi fi acoloLibrăria Humanitas din Cişmigiu aduce în faţa iubitorilor de carte volumul Voi fi acolo al scriitoarei coreeene Kyun-sook Shin, miercuri, 28 octombrie a.c.. Evenimentul, care începe la ora 19, îi va avea ca invitaţi  pe Alexandru Tomescu, reputat violonist, desemnat Ambasador al Bunăvoinţei de către Guvernul Republicii Coreea, lect.dr. Diana Yuksel, traducătoarea romanului şi Ana-Maria Caia, scriitoare, jurnalistă, realizator de radio şi televiziune. Seara se va încheia cu o prezentare a a celor mai importante arte tradiţionale coreene.

Humanitas prezintă descrierea cărţii: „După opt ani de tăcere, un telefon primit de Yun de la fostul ei prieten, Myeong-seo, reînvie amintiri din timpul studenţiei şi redeschide răni vechi. Cu pătrundere intelectuală şi un lirism bine dozat, ea revizitează momentele determinante ale anilor săi de formare: moartea mamei, relaţia profundă cu profesorul de literatură acum grav bolnav, exaltările primei iubiri, protestele studenţeşti, prietenia ca remediu pentru singurătate şi disperare. O parabolă care prin repetiţie devine simbolică este cea a Sfântului Cristofor, văzută aici prin prisma literaturii și a artei ca mod de salvare şi supravieţuire. Printre autorii ale căror scrieri sunt citate se numără Emily Dickinson, Rainer Maria Rilke, Francis Jammes şi Paul Valéry”.

Cel mai cunoscut roman al autoare Kyung-sook Shin, Ai grijă de mama (2008), a fost tradus în peste treizeci de limbi și multipremiat. Scriitoarea coreeană s-a născut în 1963 la Jeong-eup, în provincia Jeolla. A absolvit cursurile Institutului de Arte din Seul. „Face parte din „generaţia 368“ (sampallyuk sedae), a celor care, născuţi în anii ’60, au urmat studiile universitate în anii ’80, perioadă tulbure în istoria Coreei, dominată de proteste sociale în care tinerii studenţi de atunci s-au implicat activ, având un rol decisiv în tranziţia de la dictatura militară la o guvernare democratică”, notează editura.

news-Voi-fi-acolo-V2

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!