Prima carte de interviuri cu artişti contemporani din România va fi lansată joi

belvedere-editura-treiBelvedere. Cincisprezece conversaţii cu artişti contemporani” scrisă de Adina Zorzini va fi lansată joi, 19 martie, începând cu ora 19 la Cafeneaua librăriei Cărtureşti – Verona. Cartea este publicată sub egida Editurii Trei.

Evenimentul, moderat de Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Editurii Trei, îi va avea ca invitaţi pe Cătălin Burcea, Nicolae Comănescu, Teodor Graur, Ion Grigorescu, Mircea Suciu, Sorin Tara şi Roman Tolici.

Cartea Adinei Zorzini este prima carte de interviuri cu artişti contemporani din România. Acesta „se doreşte a fi un prim pas către o mai bună înţelegere a perspectivei de ansamblu a istoriei artei româneşti în context internaţional. Cartea cuprinde o serie de discuţii cu artişti români contemporani importanţi şi reprezentativi, atât în plan local cât şi internaţional, ai ultimelor cinci decenii, activi în perioada cuprinsă între 1960 şi 2010.”, se notează pe site-ul Agenţiei de Carte.

„Belvedere. Cincisprezece conversaţii cu artişti contemporani” este un volum care vorbeşte despre artă şi viaţă, adresat în egală măsură tuturor cititorilor.

Autoarea volumului, Adriana Zorzini, este critic de artă şi curator. Din anul 2005 şi până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate atât în presa scrisă locală cât şi în cea internaţională. „În 2006 a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti; începând cu anul 2010, a iniţiat şi organizat seria de întâlniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la Bucureşti propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesionişti a Târgului Internaţional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.”, se menţionează pe site-ul Agenţiei de Carte.

POST A COMMENT.