În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de Lions în Oradea, Clubul Lions Oradea va organiza împreună cu Principele Nicolae al României lansarea cărții „Bunicul meu, Regele Mihai”. Evenimentul va avea loc în perioada 30-31 mai 2023 și va include o serie de întâlniri cu elevii, lansarea cărții, vizionarea unui film și întâlnirea cu membrii cluburilor Lions din Oradea.

Prima zi va debuta cu vizita Principele Nicolae și staff-ul său la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și Colegiul Național „Mihai Eminescu”. În cursul zilei de 30 mai 2023, de la ora 18.30, va avea loc lansarea cărții „Bunicul meu, Regele Mihai”, publicată în anul 2021 la editura „Vremea”, al cărui autor este Principele Nicolae al României. Evenimentul va avea loc în sala de la parter a Teatrului de Stat „Regina Maria”, unde sunt invitați să participe toți cei interesați.

Lansarea de carte va fi urmată de vizionarea filmului „Regele Mihai, drumul spre casă”. Vizionarea se va face tot în Teatrul de Stat „Regina Maria”, în prezența Principelui Nicolae al României, a membrilor LIONS din Oradea, precum și a invitaților – în principal elevi de la școlile din Oradea. Filmul este un documentar istoric produs de History Channel, care prezintă povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai.

A doua zi, 31 mai 2023, va fi rezervată întâlnirilor principelui cu elevii de gimnaziu, la Școala gimnazială „Oltea Doamna” și Școala „Winnie Academy”. Evenimentele care vor fi organizate la Oradea fac parte dintr-un proiect național al Asociației Principele Nicolae, denumit „Istoria Regalității în Școlile din România”.

Despre Cartea „Bunicul meu, Regele Mihai”:

„Bunicul meu, Regele Mihai” este o lucrare scrisă de Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai. Cartea a fost publicată în anul 2021 la editura „Vremea”. Prin această carte, Principele Nicolae își propune să ofere o imagine personală și intimă a bunicului său, Regele Mihai, unul dintre cele mai importante personaje istorice ale României.

Cumpără cartea „Bunicul meu, Regele Mihai„.

Despre Autor:

Principele Nicolae al României, născut în 1985, este nepotul Regelui Mihai I și al Reginei Ana a României. A fost crescut și educat în Marea Britanie, unde a studiat la Universitatea din Westminster. În 2015, a fost exclus din linia de succesiune la tronul României, dar a continuat să fie o figură publică activă în țară. Principele Nicolae este cunoscut pentru implicarea sa în diverse cauze sociale și pentru promovarea valorilor monarhiei constituționale. „Bunicul meu, Regele Mihai” este prima sa carte publicată.

Despre Regele Mihai:

Regele Mihai I al României (1921-2017) a fost ultimul rege al României, care a domnit în două perioade separate, prima dată când era doar un copil, între 1927 și 1930, și apoi din nou, între 1940 și 1947. Este cunoscut pentru rolul său în răsturnarea aliatului Germaniei naziste, Mareșalul Ion Antonescu, în 1944, un act care a accelerat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. După abdicarea forțată și exilul impus de regimul comunist în 1947, Regele Mihai a trăit în Marea Britanie și Elveția, dar a continuat să fie un simbol al rezistenței împotriva comunismului. A revenit în România după căderea regimului Ceaușescu în 1989 și a rămas o figură respectată până la moartea sa în 2017.

Top 100 cărți ale anului 2023