Pudibonderie versus lascivitate în literatura română

Oare cât mai poate mândra protipendadă a literaturii române să ascundă ” gunoiul” sub preșul de la intrare? Dragi scriitori români, realitatea cotidiană este complexă. Ea ne oferă un întreg amalgam de împliniri și neîmpliniri, de idealuri mărețe și idealuri mărunte. Viața este compusă din calități și defecte, aur și noroi. Noi le știm,  chiar și voi le știți. Doar că uneori vă încăpățânați în a ne oferii doar cioburi de iluzii, bazaconii utopice și idealismul unui univers paralel. Este ca și cum, după ce a tras la măsea, un introvertit ascultă pe ”repeat” melodia ”Imagine” a lui John Lennon.

write-a-book

Treziți-vă, stimabililor! Domnițele din interminabilele romane ale lui Sadoveanu sunt pe cale de dispariție, Ofelia numai este atât de fragilă, iar femeia din epoca muncitorească a dezertat la multinaționalele ivite pe plaiurile mioritice precum ciupercile după ploaie. Bărbații galanți, purtători de trandafir roșu la rever, se mai găsesc doar în filmele alb-negru, iar copii care odinioară jucau șotronul, ”flori, fete și băieți”, mijoarca sau ”telefonul fără fir”, au trecut la telefoane mobile, tablete și computere.

Nu, dragi scriitori români! Nu ne renegăm obârșia și nici nu strivim geneza literară. Am crescut cu Creangă, Eminescu, Blaga și Sadoveanu, am gustat din blidul nostalgiei. Dar acum vrem realitate. Vrem bunul simț și nesimțirea, pudibonderia și lascivitatea, toate strânse la un loc. Vrem să ne năuciți, să ne sufocați cu genialitatea voastră, să ne faceți să nu vă uităm vreodată. Vrem să ne intrați în vasele sangvine ale felului de a fi cu nebunia voastră de moment, să tropăiți peste vene, artere și vase capilare cu capricioasele voastre minți luminate.

Așa suntem noi, cei însetați de literatură adevărată. Întotdeauna vrem de la voi mai mult. Dar voi știți deja acest lucru, nu-i așa?

Răsfățați-ne cu biciul cuvintelor voastre, cu penetrante unități frazeologice care să ne facă sclavii voștri. Dați-ne totul!

Hai că vă las, poate că unii dintre voi încă scriu. Spor și inspirație vă doresc!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.