Quiz: Cât de bine cunoști seria Melania Lupu de Rodica Ojog-Brașoveanu?

de | iul. 11, 2020 | Quiz-urile Booknation | 0 comentarii

Hai să vedem cât de bine cunoști seria Melania Lupu de Rodica Ojog-Brașoveanu. Fă quiz-ul acum și testează-ți cunoștințele despre celebra serie.

Results


Felicitări! Ai trecut testul!

Descoperă toate cărțile scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

Oups! Din păcate nu ai trecut testul!

Descoperă toate cărțile scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

#1. Cum se numește primul volum din ciclul de romane polițiste Melania Lupu?

#2. Câte romane numără ciclul Melania Lupu?

#3. Care este numele colaboratorului și confidentului Melaniei pe care aceasta îl tratează des cu o “ceaşcă de lapte, în care picură un deget de rom”?

#4. Din când în când pe adresa Scotland Yardului sosesc din România scrisori “interesante şi extrem de preţioase… Cineva ne ajută să rezolvăm cele mai complicate cazuri.” -spune Inspectorul Stanley de la Interpol. Cum sunt semnate scrisorile?

#5. Nimeni “nu trebuie să cunoască micile noastre năzdrăvănii. Şi asta, mai ales acum, cînd punem la cale o combinaţie...” spune Melania. Ce “combinație” pune la cale protagonista în romanul “Bună seara, Melania!”?

#6. “Îl învălui într-o privire caldă: 'Nu-ţi fă griji, draga mea, habar n-are de planul tău. Dacă ar fi simţit ceva, fii sigură că nu-ţi accepta invitaţia'". Pe cine invită Melania la cafea și cozonac proaspăt cu scopul de a-i risipi orice bănuială cu privire la planurile ei?

#7. Rodica Ojog-Brașoveanu a scris o serie de romane de spionaj în care personajul care descurcă ițele este Minerva Tutovan. Există un singur roman în care le întâlnim atât pe Melania Lupu cât și pe Minerva Tutovan. Ce caz are Minerva de rezolvat în care se confruntă cu Melania?

#8. Maiorul Cristescu are “încredere în intuiţia Melaniei, în discernământul şi capacitatea ei de a corela amănunte aparent lipsite de relevanţă.” În ce roman Melania îl ajută pe maior să rezolve misterul unei crime?

#9. Cu ocazia unei inundații în imobilul din strada Crăiței, Melania și ceilalți locatari dau de o ascunzatoare ce conține lucruri de preț. Ce descoperă ei când încearcă să mute greoiul scrin baroc aflat pe holul de la intrare?

Finalizează Testul

Distribuie Quiz-ul ca să îl completeze și prietenii tăi 🙂

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

Ai făcut și aceste Quiz-uri?

5 5 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1093 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments