Librăria Bizantină anunţă că miercuri, 2 decembrie, de la ora 19 va avea loc o nouă ediţie a campaniei Librar pentru o zi. Invitatul evenimentului este autorul Radu Paraschivescu, recunoscut pentru cărţile Ghidul nesimţitului sau România în 7 gesturi, dar şi pentru stilul caracteristic scrierilor sale, care prezintă cititorilor o Românie plină de splendoare şi defecte.

„Într-un portret literar, scris pentru Editura Humanitas, Radu Paraschivescu se defineşte ca un scriitor care „publică nişte cărţi de Râsul lumii.  Se îndrăgosteşte repede şi-i trece greu. Detestă clişeele, laptele  şi broccoli. A scris despre nesimţiţi, Inès de Castro, Maradona şi Caravaggio”. De data aceasta va lăsa cărţile pe care le recomandă să vorbească mai mult despre el. Cei care vor să afle care sunt acelea, sunt aşteptaţi să vină alături de el la Librăria Bizantină, unde să îl asalteze pentru întrebări şi autografe”, anunţă organizatorii campaniei Librar pentru o zi.

În noiembrie 2014, Librăria Bizantină a iniţiat campania Librar pentru o zi cu scopul de a aduce „în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste 25 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie”, notează organizatorii.

afis paraschivescu_web

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2053 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici