De mai bine de o lună de zile, atât pe Google Play, cât și pe App Store a apărut aplicația Read-A-Tree. Aceasta reprezintă un concept inovator și eco-friendly, ce vine în sprijinul naturii și încurajează cititul prin intermediul device-urilor smart.
Ce este mai exact Read-A-Tree?
Aplicația a fost lansată de către Geometry Global România pentru portalul elefant.ro. În felul acesta, site-ul alege o cale de promovare a Ebook-urilor proprii într-un mod cu totul original și prietenos cu natura.
Cum funcționeaza aplicația?
Dacă nu ai downloadat-o încă, află că aceasta este gratuită. După ce o descarci pe tabletă sau smartphone, nu trebuie decât să fotografiezi un copac din jurul tău și vei primi automat (repet, în mod gratuit) o carte în format pdf. Tot ce trebui să faci mai apoi este să alegi cu ce program să o deschizi (îți recomand Aldiko, Play Books, Amazon Kindle) și să te pui riguros pe citit.
Din câte am testat și din review-urile aplicației, nu există un număr limitat de cărți pe care le poți downloada. De asemenea, pe lângă titlurile în engleză (numeroase bestseller-uri), există foarte multe cărți în limba română, scrise de către autori clasici și chiar contemporani. Recunosc că există și unele nume nu foarte sonore, dar asta nu înseamnă că nu le poți da o șansă, ba dimpotrivă.
De ce mi-aș instala Read-A-Tree?
Dacă toate cele scrise până acum nu te-au convis, află că poți găsi atât nuvele, cât și volume de poezii, proză scurtă sau chiar romane. În plus, nu știi niciodată cu ce carte te vei alege, astfel, vei simți aceeași bucurie ca la pufuleții cu surprize.
De ce ne place Read-A-Tree?
Să recapitulăm:
- Este o aplicație eco-friendly, poți citi numeroase cărți, fără ca vreun alt copac să fie tăiat
- Ai la dispoziție o gamă variată de cărți scrise atât în limba română, cât și în engleză
- Ai șansa să descoperi noi autori de care te poți îndrăgosti
- Ai parte de Ebook-uri gratuite
- Este ușor de utilizat
- Poți avea o bibliotecă uriașă pe care o poți lua peste tot
Bonus:
Autorii campaniei se gândesc să updateze periodic lista cu cărți, pentru ca tot mai multe titluri să ajungă până și la cei mai pretențioși cititori.
P.S.: Recunosc că am încercat să trișez doar de dragul căutării unui punct minus și am încercat sa fotografiez/scanez cu telefonul altceva decât copaci. Însă aplicația a fost foarte bine gândită și detecteză astfel de erori. Prin urmare, scan a tree and save a book, dragi goodreaderși!
Sursă foto: green-report.ro