Recenie ”Oceanul care ne desparte” de Tahereh Mafi

by | Dec 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECENIE OCEANUL CARE NE DESPARTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

După atentatele de la 11 septembrie, Shirin, o adolescentă musulmană, a început să meargă la noua ei școală. După lungi mutări, ea și Navid, fratele ei, se află iar într-o școală nouă, între oameni noi, dar pentru el este simplu. El nu poartă o eșarfă pe cap care îi pune automat o etichetă.

Shirin a fost dintotdeauna înconjurată de ură și de privri critice, iar acum tot ce trebuie să facă este să ignore totul, ascultând muzică în căștile ei fără să socializeze cu nimeni și să repete cu Navid și prietenii lui pentru trupa lor de breakdance.

Ocean James este primul care apare în viața ei și îi dă lumea peste cap. Fără să o jignească, fără să o privească într-un mod plin de ură ca restul lumii, Ocean este interesat de ea, de cultura ei, de religia și de viața ei. Deși ea încearcă să îl alunge, el nu se lasă așa ușor ignorat, mai ales că cei doi sunt parteneri la biologie.

Deși ei încep să vorbească în fiecare seară și se apropie foarte mult, Shirin este convinsă că prezența ei în viața lui îi va aduce mult necaz. Numai Ocean este cel care nu vrea să asculte nici măcar unul dintre avertismentele ei. Astfel, povestea lor începe timid și inocent, însă emoțiile sunt puternice și sincere. Până când coșmarurile lui Shirin prind viață. Când află adevărul despre Ocean, totul ia o cu totul altă întorsătură.

Cum poate ea să fie cu Ocean când toată lumea o urăște? Cum ar putea să mai fie cu cel mai minunat băiat din liceu fără să îi distrugă viitorul? Ei trebuie să repare ceea ce relația lor a stricat. Dar dacă Ocean nu vrea să facă asta? Oamenii sunt cele mai îngrozitoare ființe pentru oameni iar viața lor depinde acum de cei din jur.

Pe mine mă impresioneează foarte tare cărțile care abordează probleme și subiecte reale pentru că emoțiile sunt mult mai puternice și mai speciale când știi că ficțiunea și lumea imaginară, impresionantă și tristă dintr-o carte, există cu adevărat. Tocmai pentru că este simplu să știi că personaje fictive se luptă cu suferința, dar atunci când realizăm că oamenii o fac de fapt în realitate, totul capătă o nouă semnificație.

Mi-a plăcut personajul lui Shirin și probabil că voi rămâne mereu cu o întrebare în mine despre cât de mult a creat autoarea și cât de mult a fost inspirat din propria ei viață.

Finalul m-a lăsat puțin în cumpănă și am ales varianta care mie îmi aduce bucurie, iar dacă veți citi veți înțelege de ce și sper să o faceți pentru că Oceanul care ne desparte este o carte care are darul de a senzibiliza și de a deschide ochii multora asupra realității în care trăim. Real sau nu, Tahereh Mafi a scris o carte minunată!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții RECENIE OCEANUL CARE NE DESPARTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Tahereh Mafi sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECENIE OCEANUL CARE NE DESPARTE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Recenie Oceanul Care Ne Desparte
Autor: Tahereh Mafi
An apariție : 2019
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 270
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.12.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 117 articole. Se află pe poziția 6 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments