Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

by | Jul 3, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA 20 PE play.google.com

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.”

Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii extraordinari din jurul lui.

Cuvintele de apreciere pe care le primește din abundență pe parcursul cărții relevă frumusețea sufletului scriitorului. Numai o puritate interioară poate atrage cantitate de calitate umană în preajma sa.

Sensibilitatea pe care am descoperit-o întrepătrunsă între versuri mi-a atins corzile emoțiilor. Claudiu Dumirache își plimbă sufletul într-un dans al cuvintelor dând viață unui cufăr de autenticitate poetică.

Știți dimineața în care savurați o cafea bună și chiar atunci când e cea mai bună se termină? Cam așa am pățit cu această carte. Este ca un espresso cu o aromă intensă, savuroasă, dar scurtă.

Aud un tibetan cântând Corpul mi-e împietrit şi plâng Mai aud un glas senin Un arhanghel îmi dă vin (pag. 49) “Chemare”

Tinerețea scriitorului este la polul opus profunzimii prin care a suprins emoțiile dezvoltate pe parcursul poeziilor. Versurile, deși așternute pe o pagină albă, transmit subtil o muzicalitate sentimentală, o poftă de frumos, viață și artă.

Vă las aici versurile care mi-au plăcut cel mai mult din lectura cu iz romantic:

Vorbeşte-mi, ca Isus apostolilor Şi răpeşte-mă, ca ielele pădurilor Dezbracă-mă, de tot ce-i rău Mântuieşte-mă, cu trupul tău “Dansează-mă, pe inelul lui Saturn” (pag. 34)

Aștept cu nerăbdare următorul volum de poezii scris de Claudiu Dumitrache al cărui suflet merită să înflorească cu măiestrie prin artă.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA 20 PE play.google.com

Titlu: 20
Autor: Claudiu Dumitrache
An apariție : 2019
Editura: -
Nr. Pagini: 68
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 3.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1305 zile și a scris până acum 667 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madalina Anisie
Madalina Anisie

Am cumparat-o in format electronic… un pret cam mare pentru varianta digitala…
M-am regasit in cuvintele tale, la fel am simtit si eu…
Felicitari pentru activitatea ta, Emanuela! Remarcabil!

Last edited 1 month ago by Madalina Anisie