Recenzie ”50 de zile înainte de sinucidere” de Stace Kramer

Titlu: 50 De Zile înainte De Sinucidere
Autor: Stace Kramer
An apariție : 2017
Editura: Corint
Nr. Pagini: 688
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA 50 DE ZILE ÎNAINTE DE SINUCIDERE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În ciuda titlului sumbru, acestă carte nu are nimic lugubru, sinistru sau întunecat. Este o carte a unui moment de răscruce din viața Gloriei Mc Phin, o adolescentă de șaisprezece ani, care trece prin calvarul divorțului părinților, la care se adaugă logodna bunicii cu un tânăr de doar douăzeci și cinci de ani, precum și suferința după o dragoste neîmplinită.

Astfel că, într-un moment de cumpănă, Gloria Mc Phin decide să-și acorde un răgaz de cincizeci de zile în care , după o analiză a propriei existențe, va trebui să decidă dacă se sinucide sau nu.

Cu siguranță că romanul ”50 de zile până la sinucidere” nu este o capodoperă literară, nici nu va fi vreodată, căci facilismul stilului pe care îl abordează juna scriitoare Stace Kramer, este unul oarecum hilar și totuși îmbietor, truismele exprimării fiind de o naivitate atât de adolescentină încât nu poți să nu  surâzi aproape permisiv.

Totuși, taman beatitudinea naivității adolescentine picură peste paginile acestei cărți o poveste de basm în care viața este colorată cu aventurismul ușor haotic al unor veritabile încrengături de personaje și întâmplări care îi umple sufletul personajului principal cu nuanțele vii ale unor trăiri nedisimulate.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stace Kramer.

Da, romanul ” 50 de zile până la sinucidere” este o necesară resuscitare a sufletelor încâlcite, o rază de soare coborâtă peste vitraliile pleoapelor încercănate de nenumăratele încercări ale vieții.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA 50 DE ZILE ÎNAINTE DE SINUCIDERE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Naivitatea exprimării și verva adolescentină a limbajului pot fi atuuri.

Aspecte Negative:

Romanul nu are vână, fiind doar un roman în plus pe piața literară. Doar atât.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.