Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

by | Aug 10, 2020 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA A DOUA ȘANSĂ PE Cartepedia

Titlu: A doua șansă

Titlu-original: Again, but Better

Autor: Christine Riccio

Editura: Leda Edge

An apariție: 2019

Număr de pagini: 496

Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este romanul de debut al acestei autoare, care încearcă cu această carte să fie cât mai aproape de persoanele introvertite și să le arate că dacă vor și au curajul de a spune ceea ce își doresc să urmeze cu adevărat în viață, acel lucru nu va mai fi un simplu vis, ci va deveni REALITATE.

A doua șansă

Mi-am dorit mult timp această carte, însă niciodată nu eram 100% convinsă să o cumpăr. Am amânat multe timp citirea acestei cărți, iar acum mă întreb de ce. Vouă vi se întâmplă des să doriți să citiți o carte, dar din cauza bookstagramerilor care spun că nu le-a plăcut, să nu o faceți?

”A doua șansă” nu este o carte foarte populară pe bookstagram, dar este o carte foarte bună pentru cei care simt că au nevoie de o schimbare, care nu se simt bine în pielea lor, dar și pentru cei ce vor să citească ceva ușor la o ceașcă de cafea, într-o duminică.

Acțiunea este relatată din perspectiva lui Shane, personajul principal în jurul căreia se polarizează întreaga acțiune. Aș fi preferat ca a doua parte să fie scrisă și din perspectiva lui Pilot, pentru a putea empatiza mult mai bine și cu el.

Shane este ”copilul exemplu” pe care orice părinte și l-ar dori. Tatăl și mama ei doresc ca ea să studieze medicina, să devină un medic bun și să nu aibă probleme financiare. Însă, niciodată nu s-au întrebat ce își dorește Shane să studieze cu adevărat. Astfel, ea este studentă la medicină, iubește să scrie pe blogul său, pepenefrantuzescnouăsprezece, să citească cărți, cartea ei preferată este Harry Potter pe care o citește de fiecare dată când este încordată, ascultă The Beatles și se uită la serialul Lost. Îi place foarte mult să fie considerată ”copilul perfect”, dar când găsește un program de studii pentru scrierea creativă la Londra, Shane nu stă prea mult pe gânduri și pune la cale un plan diabolic. Falsifică broșura de studii, își convinge părinții să plece peste ocean un trimestru la școală și, chiar mai mult decât atât, se preface că lucrează la o policlină în timpul stagiaturii.

Pilot Penn este tot un student american venit la Londra tot pentru acel program de studii. Pasiunea lui cea mai mare este muzica, ascultă The Beatles și are chiar și o trupă.

Shane și Pilot se întâlnesc în bucătăria comună a căminului studențesc și, încă de la început, între cei doi există o chimie. Își petrec primele săptămâni împreună, până când află că Pilot are o iubită, pe nume Ami, și aceasta vine într-un weekend la Londra. Aici se produce o ruptără între cei doi, iar restul timpului petrecut în capitala Angliei, îl vor petrece separat.

După șase ani, când Shane este aproape doctoriță, iar Pilot este un programator de succes, protagonista noastră hotărâște să meargă la locul de muncă al lui Penn și să-i spună ceea ce ea a simțit pentru el la Londra. Dar, cei doi cad într-o ”gaură neagră” și se trezesc în ianuarie 2011 când ajung pentru prima dată în Londra.

De aici începe o nouă aventură pentru cei doi. Ei vor trebui să ia o decizie: fie se vor întoarce în 2017 și își vor relua viețile nefericite, fie o vor lua de la capăt în 2011 și își vor clădi viața pe care mereu au visat-o.

”A doua șansă”  este o carte foarte bună pe care o recomand cu drag tuturor persoanelor peste 14 ani și îi voi acorda 4/5 steluțe. Această carte abordează un subiect întâlnit și în viața reală, doar că în viața nu toată lumea primește o a doua șansă. Unii mai primesc, dar sunt foarte rare cazurile. Cartea ne învață că nu trebuie să facem pe altcineva fericit, iar noi să fim nefericiți, chiar dacă acele persoane sunt chiar părinții noștri.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA A DOUA ȘANSĂ PE Cartepedia

Titlu: A Doua șansă
Autor: Christine Riccio
An apariție : 2019
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 10.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 159 zile și a scris până acum 62 articole. Se află pe poziția 21 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments