Recenzie „Abandon” de ROC

de | ian. 4, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.librariaeikon.ro

De la primul capitol, „Abandon” de ROC îți atrage atenția printr-o luptă unică – aceea a unui tată de a-și păstra o relație normală cu fiica sa. Este omul care încearcă să-și facă dreptate într-o lume în care nu își găsește locul, într-un cerc de „prieteni” care nu îl mai acceptă pentru simplul fapt că este altfel, că a avut curajul să trăiască așa cum simte și să nu mai facă compromisuri. Lupta se duce între R., un personaj complex și misterios, și un întreg „tribunal”: organul judiciar care instrumentează cauza de abandon de familie după reguli neclare și toți cei care judecă de pe margine – familie, prieteni, străini.

„- Cauza 7, Abandon de familie. Vă rog să vă apropiați și să vă identificați cu un act!”

Am avut oportunitatea să călătoresc împreună cu R. de la tribunal, la locurile ascunse din amintirile lui.

Pas cu pas, cartea se umple de personaje complexe care te vor provoca să le cunoști. Astfel, facem cunoștință cu bunica Genica, Sensei, Judecătorul, dar nu în ultimul rând cu Cherry, fiica lui R.
Odată cu Cherry avem ocazia de a cunoaște o legătură impresionantă între un tată devotat și o fiică pentru care tatăl este totul.

Autorul ROC a reușit să trezească în mine emoții care s-au transformat în amintiri puternice. Am fost martoră la o poveste de familie. Un destin comun. Al bunicii Genica, al tatălui lui R., al lui R. și al lui Cherry. Fiecare abandonează sau este abandonat. Fiecare își trăiește drama în singurătate, pentru că doar așa se poate trăi o astfel de experiență.

În final, abandonul copilei îl înfrânge, astfel R. renunță la lupta cu sistemul, dar nu își abandonează crezul în ciuda izolării în care a ajuns să trăiască.

Fiecare capitol din carte te duce într-o poveste care te ține cu sufletul la gură. O să îți fie destul de greu să lași cartea jos din mână.

Te invit să descoperi o luptă, un abandon, o legătură, un om, o poveste.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.librariaeikon.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ABANDON
Autor: ROC
An apariție : 2018
Editura: EIKON
Nr. Pagini: 182
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 465

Alte recenzii de la ROC:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2203 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments