ACUM GĂSEȘTI ABANDON PE:

De la primul capitol, „Abandon” de ROC îți atrage atenția printr-o luptă unică – aceea a unui tată de a-și păstra o relație normală cu fiica sa. Este omul care încearcă să-și facă dreptate într-o lume în care nu își găsește locul, într-un cerc de „prieteni” care nu îl mai acceptă pentru simplul fapt că este altfel, că a avut curajul să trăiască așa cum simte și să nu mai facă compromisuri. Lupta se duce între R., un personaj complex și misterios, și un întreg „tribunal”: organul judiciar care instrumentează cauza de abandon de familie după reguli neclare și toți cei care judecă de pe margine – familie, prieteni, străini.

„- Cauza 7, Abandon de familie. Vă rog să vă apropiați și să vă identificați cu un act!”

Am avut oportunitatea să călătoresc împreună cu R. de la tribunal, la locurile ascunse din amintirile lui.

Pas cu pas, cartea se umple de personaje complexe care te vor provoca să le cunoști. Astfel, facem cunoștință cu bunica Genica, Sensei, Judecătorul, dar nu în ultimul rând cu Cherry, fiica lui R.
Odată cu Cherry avem ocazia de a cunoaște o legătură impresionantă între un tată devotat și o fiică pentru care tatăl este totul.

Autorul ROC a reușit să trezească în mine emoții care s-au transformat în amintiri puternice. Am fost martoră la o poveste de familie. Un destin comun. Al bunicii Genica, al tatălui lui R., al lui R. și al lui Cherry. Fiecare abandonează sau este abandonat. Fiecare își trăiește drama în singurătate, pentru că doar așa se poate trăi o astfel de experiență.

În final, abandonul copilei îl înfrânge, astfel R. renunță la lupta cu sistemul, dar nu își abandonează crezul în ciuda izolării în care a ajuns să trăiască.

Fiecare capitol din carte te duce într-o poveste care te ține cu sufletul la gură. O să îți fie destul de greu să lași cartea jos din mână.

Te invit să descoperi o luptă, un abandon, o legătură, un om, o poveste.

Titlu: Abandon
Autor: ROC
An apariție : 2018
Editura: EIKON
Nr. Pagini: 182
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1232 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate