Recenzie „Abandon” de ROC

by | Jan 4, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ABANDON PE www.librariaeikon.ro

De la primul capitol, „Abandon” de ROC îți atrage atenția printr-o luptă unică – aceea a unui tată de a-și păstra o relație normală cu fiica sa. Este omul care încearcă să-și facă dreptate într-o lume în care nu își găsește locul, într-un cerc de „prieteni” care nu îl mai acceptă pentru simplul fapt că este altfel, că a avut curajul să trăiască așa cum simte și să nu mai facă compromisuri. Lupta se duce între R., un personaj complex și misterios, și un întreg „tribunal”: organul judiciar care instrumentează cauza de abandon de familie după reguli neclare și toți cei care judecă de pe margine – familie, prieteni, străini.

„- Cauza 7, Abandon de familie. Vă rog să vă apropiați și să vă identificați cu un act!”

Am avut oportunitatea să călătoresc împreună cu R. de la tribunal, la locurile ascunse din amintirile lui.

Pas cu pas, cartea se umple de personaje complexe care te vor provoca să le cunoști. Astfel, facem cunoștință cu bunica Genica, Sensei, Judecătorul, dar nu în ultimul rând cu Cherry, fiica lui R.
Odată cu Cherry avem ocazia de a cunoaște o legătură impresionantă între un tată devotat și o fiică pentru care tatăl este totul.

Autorul ROC a reușit să trezească în mine emoții care s-au transformat în amintiri puternice. Am fost martoră la o poveste de familie. Un destin comun. Al bunicii Genica, al tatălui lui R., al lui R. și al lui Cherry. Fiecare abandonează sau este abandonat. Fiecare își trăiește drama în singurătate, pentru că doar așa se poate trăi o astfel de experiență.

În final, abandonul copilei îl înfrânge, astfel R. renunță la lupta cu sistemul, dar nu își abandonează crezul în ciuda izolării în care a ajuns să trăiască.

Fiecare capitol din carte te duce într-o poveste care te ține cu sufletul la gură. O să îți fie destul de greu să lași cartea jos din mână.

Te invit să descoperi o luptă, un abandon, o legătură, un om, o poveste.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ABANDON PE www.librariaeikon.ro

Titlu: Abandon
Autor: ROC
An apariție : 2018
Editura: EIKON
Nr. Pagini: 182
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1301 zile și a scris până acum 667 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments