Recenzie ”Absolut strălucitoare” de Cinzia Felicetti

Titlu: Absolut Strălucitoare
Autor: Cinzia Felicetti
An apariție : 2012
Editura: Corint
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 26.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Absolut strălucitoare” de Cinzia Felicetti
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ABSOLUT STRĂLUCITOARE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cartea Cinziei Felicetti ne introduce într-o lume a modei dintr-o cu totul altă perspectivă, cea a stilului, întotdeauna primordial, care contribuie la înfrumusețarea și șlefuirea eternului farmec feminin.

Între ”chic” și opulență, între eleganță și ostentație, autoarea ne sfătuiește în legătură cu cele zece obiecte care nu trebuie să lipsească din garderoba unei adevărate femei stilate, de la pantofi și rochii până la bijuterii.

Sfaturile Cinziei Felicetti sunt însoțite de argumente istorice, cinematografice, artistice și chiar politice extrem de bine documentate.

Această minuțiozitate de care dă dovadă autoarea cărții adaugă o notă de seriozitate necesară în abordarea unei teme complexe cum este cea a stilului.

Astfel că, împletind argumentele cu tendințele vestimentare ale societății în diverse perioade de timp, Cinzia Felicetti pune pe primul loc stilul, acea noblețe care transformă o oarecare femeie în una puternică, care emană siguranță de sine prin fiecare gest, urcând, încet dar sigur, treaptă cu treaptă, pe scara eleganței sublime.

Femeia, mai presus de toate este o veritabilă istorie vulcanică, cu măriri și decăderi, o ființă frumos șlefuită de priceperea sa de a juca atât rolul de casnică cât și cel de buisness-women, între micul dejun servit alături de persoana iubită și cocktailuri simandicoase.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cinzia Felicetti.

Îmbinare de înger și demon, femeia este opiul necesar pentru clipele paradisiace, dar, mai presus de toate, este o ființă complicată, a cărei caracteristică tinde spre eleganță, finețe și nevoia de răsăfăț.

astfel că autoarea ferchezuiește și explică tendințele din modă, cărora le găsește anumite perfect îndreptățite corespondențe în lumea filmuluiu, în pictură și în muzică, în rândul monarhiilor sau în cel al madmoazelelor care au avut un anumit rol în istoria universală.

Departe de a fi axiomatică în emiterea verdictelor, Cinzia Felicetti așează lumea modei pe un bine meritat loc aparte, într-o încoronare justă și strălucitoare, nu într-un mod tendențios, ci ca pe o firească și netăgăduită stare de fapt.

Situată undeva între istoricism și didacticis, cartea ”Absolut strălucitoare” medaliază stilul și femeia preocupată să fie mereu în ton cu moda.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI ABSOLUT STRĂLUCITOARE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cartea îmbină tendințele prezentului în modă cu istoria unui trecut al începutului anumitor vestimentații fără a cancaniza.

Aspecte Negative:

Nu sunt un critic de modă, tot ceea pot să spun că această carte nu are pretenții literare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.