Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | Jun 15, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sunt deja multe recenzii despre această carte și probabil vor mai fi. Acolo unde cântă racii este, cu adevărat, un volum extraordinar de debut. Primele pagini nu m-au atras atât de mult și nu știam ce o face atât de populară. Credeam că îmi va lua zile să o termin, însă lectura mea a durat câteva ore. Este o carte despre natură și despre misterele ei, dar și despre dragoste.

Cartea este împărțită pe două planuri, din perspective diferite. Primul o urmărește pe Kya, o fetiță abandonată de mamă și frații ei mai mari. Rămasă acum cu tatăl abuziv, este nevoită să se descurce cu treburile casnice. Casa lor este o baracă din mlaștină, astfel că nu dispun de foarte mulți bani. Copilăria dificilă o face ținta locuitorilor din sat și ajunge să fie numită „Fata Mlaștinii”. Însă există și oameni dornici să o ajute printre cei care judecă. Săltărețu’ și soția lui, Mabel, îi oferă haine și mâncare atunci când are nevoie. Cu toate acestea, are momente în care așteaptă întoarcerea mamei.

Poate că mămica n-avea să se mai întoarcă niciodată. Poate că unele vise trebuiau lăsate să se destrame.

Cel de-al doilea plan are în centru ancheta poliției din jurul morții subite a lui Chase Andrews. Este un personaj-cheie în viața Kyei și de aceea ajunge să fie suspectată de uciderea lui. Cartea ne arată cât de ușor este să judecăm după niște aparențe și vorbe. Doar pentru că era diferită, nu era sălbatică, ci din contră. Kya este dornică de iubire și afecțiune. Cei doi bărbați care intră în viața ei îi dau lumea peste cap. Chiar și acolo, din mlaștini, ajunge să aibă inima frântă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

Singurătatea o definește toată viața ei.

Frica de lume și de necunoscut o țin pe Kya în singura ei casă adevărată. Chiar și fără școală ajunge să învețe diverse lucruri. Mi-au plăcut la ea curajul de a face totul singură. Inteligența și ambiția nu o părăsesc, chiar dacă nu a mers la școală. Vechea colibă este singura ei casă.  Pescărușii îi sunt cei mai buni prieteni. „Acolo unde cântă racii” nu este un loc anume. Este un loc al liniștii și nu un sat sau oraș. Locul în care Kya își găsește pacea.

de una singură e tot ce-am știut vreodată.

Romanul își merită pe deplin laudele. Unele lucruri se desfășoară rapid, însă acesta e un mic detaliu. Autoarea a avut grijă să ofere o imagine realistă a naturii și a singurătății. Kya m-a impresionat profund prin povestea ei de viață. Suferința îi oferă lecții, iar ea se schimbă. Mlaștina rămâne singura constantă din viața ei. Este o carte pe care o recomand cu plăcere.

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 15.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 349 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments