Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | Jun 15, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sunt deja multe recenzii despre această carte și probabil vor mai fi. Acolo unde cântă racii este, cu adevărat, un volum extraordinar de debut. Primele pagini nu m-au atras atât de mult și nu știam ce o face atât de populară. Credeam că îmi va lua zile să o termin, însă lectura mea a durat câteva ore. Este o carte despre natură și despre misterele ei, dar și despre dragoste.

Cartea este împărțită pe două planuri, din perspective diferite. Primul o urmărește pe Kya, o fetiță abandonată de mamă și frații ei mai mari. Rămasă acum cu tatăl abuziv, este nevoită să se descurce cu treburile casnice. Casa lor este o baracă din mlaștină, astfel că nu dispun de foarte mulți bani. Copilăria dificilă o face ținta locuitorilor din sat și ajunge să fie numită „Fata Mlaștinii”. Însă există și oameni dornici să o ajute printre cei care judecă. Săltărețu’ și soția lui, Mabel, îi oferă haine și mâncare atunci când are nevoie. Cu toate acestea, are momente în care așteaptă întoarcerea mamei.

Poate că mămica n-avea să se mai întoarcă niciodată. Poate că unele vise trebuiau lăsate să se destrame.

Cel de-al doilea plan are în centru ancheta poliției din jurul morții subite a lui Chase Andrews. Este un personaj-cheie în viața Kyei și de aceea ajunge să fie suspectată de uciderea lui. Cartea ne arată cât de ușor este să judecăm după niște aparențe și vorbe. Doar pentru că era diferită, nu era sălbatică, ci din contră. Kya este dornică de iubire și afecțiune. Cei doi bărbați care intră în viața ei îi dau lumea peste cap. Chiar și acolo, din mlaștini, ajunge să aibă inima frântă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

Singurătatea o definește toată viața ei.

Frica de lume și de necunoscut o țin pe Kya în singura ei casă adevărată. Chiar și fără școală ajunge să învețe diverse lucruri. Mi-au plăcut la ea curajul de a face totul singură. Inteligența și ambiția nu o părăsesc, chiar dacă nu a mers la școală. Vechea colibă este singura ei casă.  Pescărușii îi sunt cei mai buni prieteni. „Acolo unde cântă racii” nu este un loc anume. Este un loc al liniștii și nu un sat sau oraș. Locul în care Kya își găsește pacea.

de una singură e tot ce-am știut vreodată.

Romanul își merită pe deplin laudele. Unele lucruri se desfășoară rapid, însă acesta e un mic detaliu. Autoarea a avut grijă să ofere o imagine realistă a naturii și a singurătății. Kya m-a impresionat profund prin povestea ei de viață. Suferința îi oferă lecții, iar ea se schimbă. Mlaștina rămâne singura constantă din viața ei. Este o carte pe care o recomand cu plăcere.

Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 15.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 456 zile și a scris până acum 62 articole. Se află pe poziția 22 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments