Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

de | iun. 15, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

Sunt deja multe recenzii despre această carte și probabil vor mai fi. Acolo unde cântă racii este, cu adevărat, un volum extraordinar de debut. Primele pagini nu m-au atras atât de mult și nu știam ce o face atât de populară. Credeam că îmi va lua zile să o termin, însă lectura mea a durat câteva ore. Este o carte despre natură și despre misterele ei, dar și despre dragoste.

Cartea este împărțită pe două planuri, din perspective diferite. Primul o urmărește pe Kya, o fetiță abandonată de mamă și frații ei mai mari. Rămasă acum cu tatăl abuziv, este nevoită să se descurce cu treburile casnice. Casa lor este o baracă din mlaștină, astfel că nu dispun de foarte mulți bani. Copilăria dificilă o face ținta locuitorilor din sat și ajunge să fie numită „Fata Mlaștinii”. Însă există și oameni dornici să o ajute printre cei care judecă. Săltărețu’ și soția lui, Mabel, îi oferă haine și mâncare atunci când are nevoie. Cu toate acestea, are momente în care așteaptă întoarcerea mamei.

Poate că mămica n-avea să se mai întoarcă niciodată. Poate că unele vise trebuiau lăsate să se destrame.

Dacă îți place recenzia cărții ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Delia Owens

Cel de-al doilea plan are în centru ancheta poliției din jurul morții subite a lui Chase Andrews. Este un personaj-cheie în viața Kyei și de aceea ajunge să fie suspectată de uciderea lui. Cartea ne arată cât de ușor este să judecăm după niște aparențe și vorbe. Doar pentru că era diferită, nu era sălbatică, ci din contră. Kya este dornică de iubire și afecțiune. Cei doi bărbați care intră în viața ei îi dau lumea peste cap. Chiar și acolo, din mlaștini, ajunge să aibă inima frântă.

Singurătatea o definește toată viața ei.

Frica de lume și de necunoscut o țin pe Kya în singura ei casă adevărată. Chiar și fără școală ajunge să învețe diverse lucruri. Mi-au plăcut la ea curajul de a face totul singură. Inteligența și ambiția nu o părăsesc, chiar dacă nu a mers la școală. Vechea colibă este singura ei casă.  Pescărușii îi sunt cei mai buni prieteni. „Acolo unde cântă racii” nu este un loc anume. Este un loc al liniștii și nu un sat sau oraș. Locul în care Kya își găsește pacea.

de una singură e tot ce-am știut vreodată.

Romanul își merită pe deplin laudele. Unele lucruri se desfășoară rapid, însă acesta e un mic detaliu. Autoarea a avut grijă să ofere o imagine realistă a naturii și a singurătății. Kya m-a impresionat profund prin povestea ei de viață. Suferința îi oferă lecții, iar ea se schimbă. Mlaștina rămâne singura constantă din viața ei. Este o carte pe care o recomand cu plăcere.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 642

Alte recenzii de la Delia Owens:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 4 ani, 4 luni, 3 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 9 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments