Recenzie ,,Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | Jul 24, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Delia Owens este o autoare și zoolog american, iar cartea de față este romanul ei de debut. Acolo unde cântă racii se află, de peste un an, în topul bestseller-urilor din New York Times.

Romanul se împarte pe două planuri distincte, dar interconectate. Povestea de viață a fetei Mlaștinii constituie primul plan narativ al cărții. Cel de-al doilea dezvăluie detaliile unui proces de judecată. Astfel, este analizat cazul morții lui Chase- în cadrul căruia Kya este principala suspectă de ucidere, chiar dacă încă nu se putea delimita între crima și un simplu accident.

,,Laguna mirosea a moarte și-a viață deodată, un terci organic de promisiune și descompunere.”

Protagonista cărții se numește Kya, o tânără fată dintr-un mediu defavorizat, prezentată din copilărie și până la moarte. La început, trăia împreună cu familia sa într-o baracă de pe marginea bălții. Însă după ce este abandonata de mamă și frații, iar mai apoi și tatăl ei vor alege să plece. Rămasă singură, izolată de restul lumii, va capătă porecla de ,,Fata Mlaștinii”.

Această carte poate fi considerată, printre altele, un fel de bildungsroman prin prisma evoluției Kyei. Deși a trăit izolată, a fost părăsită și nu a urmat cursurile vreunei școli, reușește să citească, să învețe și devine un specialist în biologie, publicând volume despre fauna bălții în jurul căreia trăia.

Multe dintre paginile acestei cărți cuprind informații referitoare la păsările specifice locului, dar și de versuri prin care Kya își exprimă stările interioare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

,,Cât de mult vrei să lași de la tine ca să înfrângi singurătatea?”

Transformarea lui Kya i se datorează lui Tate, un tânăr care vine din mijlocul societății. El o învață să citească, îi aduce nenumărate cărți de biologie și reprezintă legătură ei cu lumea exterioară. La fel ca restul oamenilor din jurul ei, Tate este nevoit să plece pentru întoarcere la facultate. Dar el? Se va întoarce oare?

,,Poate că teritoriul dragostei era mai bine să fie lăsat pârloagă.”

Acolo unde cântă racii nu e doar un loc fizic ci și unul atemporal, unul care în care să te retragi când vrei și unul în care poți ajunge instantaneu și de fiecare dată.

Romanul este unul destul de ușor de citit, cu o poveste de dragoste deloc siropoasă și personaje și acțiune credibile. Singurele momente în care sunt trădate unele sentimente mai puternice sunt grupajele de versuri care apar aproape în fiecare capitol.

Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 24.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1269 zile și a scris până acum 80 articole. Se află pe poziția 17 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments