Recenzie ,,Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | Jul 24, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Delia Owens este o autoare și zoolog american, iar cartea de față este romanul ei de debut. Acolo unde cântă racii se află, de peste un an, în topul bestseller-urilor din New York Times.

Romanul se împarte pe două planuri distincte, dar interconectate. Povestea de viață a fetei Mlaștinii constituie primul plan narativ al cărții. Cel de-al doilea dezvăluie detaliile unui proces de judecată. Astfel, este analizat cazul morții lui Chase- în cadrul căruia Kya este principala suspectă de ucidere, chiar dacă încă nu se putea delimita între crima și un simplu accident.

,,Laguna mirosea a moarte și-a viață deodată, un terci organic de promisiune și descompunere.”

Protagonista cărții se numește Kya, o tânără fată dintr-un mediu defavorizat, prezentată din copilărie și până la moarte. La început, trăia împreună cu familia sa într-o baracă de pe marginea bălții. Însă după ce este abandonata de mamă și frații, iar mai apoi și tatăl ei vor alege să plece. Rămasă singură, izolată de restul lumii, va capătă porecla de ,,Fata Mlaștinii”.

Această carte poate fi considerată, printre altele, un fel de bildungsroman prin prisma evoluției Kyei. Deși a trăit izolată, a fost părăsită și nu a urmat cursurile vreunei școli, reușește să citească, să învețe și devine un specialist în biologie, publicând volume despre fauna bălții în jurul căreia trăia.

Multe dintre paginile acestei cărți cuprind informații referitoare la păsările specifice locului, dar și de versuri prin care Kya își exprimă stările interioare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

,,Cât de mult vrei să lași de la tine ca să înfrângi singurătatea?”

Transformarea lui Kya i se datorează lui Tate, un tânăr care vine din mijlocul societății. El o învață să citească, îi aduce nenumărate cărți de biologie și reprezintă legătură ei cu lumea exterioară. La fel ca restul oamenilor din jurul ei, Tate este nevoit să plece pentru întoarcere la facultate. Dar el? Se va întoarce oare?

,,Poate că teritoriul dragostei era mai bine să fie lăsat pârloagă.”

Acolo unde cântă racii nu e doar un loc fizic ci și unul atemporal, unul care în care să te retragi când vrei și unul în care poți ajunge instantaneu și de fiecare dată.

Romanul este unul destul de ușor de citit, cu o poveste de dragoste deloc siropoasă și personaje și acțiune credibile. Singurele momente în care sunt trădate unele sentimente mai puternice sunt grupajele de versuri care apar aproape în fiecare capitol.

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 24.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 17 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments