Recenzie ,,Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

de | iul. 24, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

Delia Owens este o autoare și zoolog american, iar cartea de față este romanul ei de debut. Acolo unde cântă racii se află, de peste un an, în topul bestseller-urilor din New York Times.

Romanul se împarte pe două planuri distincte, dar interconectate. Povestea de viață a fetei Mlaștinii constituie primul plan narativ al cărții. Cel de-al doilea dezvăluie detaliile unui proces de judecată. Astfel, este analizat cazul morții lui Chase- în cadrul căruia Kya este principala suspectă de ucidere, chiar dacă încă nu se putea delimita între crima și un simplu accident.

,,Laguna mirosea a moarte și-a viață deodată, un terci organic de promisiune și descompunere.”

Protagonista cărții se numește Kya, o tânără fată dintr-un mediu defavorizat, prezentată din copilărie și până la moarte. La început, trăia împreună cu familia sa într-o baracă de pe marginea bălții. Însă după ce este abandonata de mamă și frații, iar mai apoi și tatăl ei vor alege să plece. Rămasă singură, izolată de restul lumii, va capătă porecla de ,,Fata Mlaștinii”.

Dacă îți place recenzia cărții ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Delia Owens

Această carte poate fi considerată, printre altele, un fel de bildungsroman prin prisma evoluției Kyei. Deși a trăit izolată, a fost părăsită și nu a urmat cursurile vreunei școli, reușește să citească, să învețe și devine un specialist în biologie, publicând volume despre fauna bălții în jurul căreia trăia.

Multe dintre paginile acestei cărți cuprind informații referitoare la păsările specifice locului, dar și de versuri prin care Kya își exprimă stările interioare.

,,Cât de mult vrei să lași de la tine ca să înfrângi singurătatea?”

Transformarea lui Kya i se datorează lui Tate, un tânăr care vine din mijlocul societății. El o învață să citească, îi aduce nenumărate cărți de biologie și reprezintă legătură ei cu lumea exterioară. La fel ca restul oamenilor din jurul ei, Tate este nevoit să plece pentru întoarcere la facultate. Dar el? Se va întoarce oare?

,,Poate că teritoriul dragostei era mai bine să fie lăsat pârloagă.”

Acolo unde cântă racii nu e doar un loc fizic ci și unul atemporal, unul care în care să te retragi când vrei și unul în care poți ajunge instantaneu și de fiecare dată.

Romanul este unul destul de ușor de citit, cu o poveste de dragoste deloc siropoasă și personaje și acțiune credibile. Singurele momente în care sunt trădate unele sentimente mai puternice sunt grupajele de versuri care apar aproape în fiecare capitol.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 842

Alte recenzii de la Delia Owens:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 6 ani, 8 luni, 6 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 11 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments