Recenzie ” Adevărul despre minciunile din politica internațională” de John J. Mearsheimer

de | nov. 9, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ ARE REDUCERE PE:

 

” De ce mint liderii?”

Această întrebare pare extrem de pertinentă într-o lume cu dese răsturnări de situații, cu minciuni îndreptățite sau mai puțin îndreptățite, cu războaie ofensive sau defensive, cu epurări etnice și schimbări demografice, cu androginizări de caractere și mentalități.

Chiar așa, de ce mint liderii?

Dacă îți place recenzia cărții ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de John J. Mearsheimer

Există minciunile dintre state, minciuni împotriva propriului stat și a propriului popor, minciuni liberale și minciuni naționaliste.

Totul este o strategie, un joc de șah între marii maeștrii internaționali, când absolut orice mutare se poate transforma în orice moment într-un mat irevocabil cu repercursiuni devastatoare.

Orice lider a mințit cel puțin odată, afectând mai mult sau mai puțin poporul pe care îl conduce sub diverse forme politice, de la statul de drept la cel dictatorial. Și totuși, în anumite contexte, unele minciuni s-au dovedit a fi îndreptățite, ba chiar benefice, atât pentru națiune, cât și pentru bunul mers al lucrurilor, altele nu.

O carte care pune pe tapet anumite probleme, strategii și subiecte încă tabu, pe care le tratează cu maximă seriozitate, analizate pertinent, cu dibăcia unui chirurg de renume mondial.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ
Autor: John J. Mearsheimer
An apariție : 2011
Editura: ANTET
Nr. Pagini: 133
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 604

Alte recenzii de la John J. Mearsheimer:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2793 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments