Recenzie ” Adevărul despre minciunile din politica internațională” de John J. Mearsheimer

de | nov. 9, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 

” De ce mint liderii?”

Această întrebare pare extrem de pertinentă într-o lume cu dese răsturnări de situații, cu minciuni îndreptățite sau mai puțin îndreptățite, cu războaie ofensive sau defensive, cu epurări etnice și schimbări demografice, cu androginizări de caractere și mentalități.

Chiar așa, de ce mint liderii?

Există minciunile dintre state, minciuni împotriva propriului stat și a propriului popor, minciuni liberale și minciuni naționaliste.

Totul este o strategie, un joc de șah între marii maeștrii internaționali, când absolut orice mutare se poate transforma în orice moment într-un mat irevocabil cu repercursiuni devastatoare.

Orice lider a mințit cel puțin odată, afectând mai mult sau mai puțin poporul pe care îl conduce sub diverse forme politice, de la statul de drept la cel dictatorial. Și totuși, în anumite contexte, unele minciuni s-au dovedit a fi îndreptățite, ba chiar benefice, atât pentru națiune, cât și pentru bunul mers al lucrurilor, altele nu.

O carte care pune pe tapet anumite probleme, strategii și subiecte încă tabu, pe care le tratează cu maximă seriozitate, analizate pertinent, cu dibăcia unui chirurg de renume mondial.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de John J. Mearsheimer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Adevărul Despre Minciunile Din Politica Internațională
Autor: John J. Mearsheimer
An apariție : 2011
Editura: ANTET
Nr. Pagini: 133
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Publicată la 9.11.2018
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2417 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments