Recenzie ” Adevărul despre minciunile din politica internațională” de John J. Mearsheimer

de | nov. 9, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ ARE REDUCERE PE:

 

” De ce mint liderii?”

Această întrebare pare extrem de pertinentă într-o lume cu dese răsturnări de situații, cu minciuni îndreptățite sau mai puțin îndreptățite, cu războaie ofensive sau defensive, cu epurări etnice și schimbări demografice, cu androginizări de caractere și mentalități.

Chiar așa, de ce mint liderii?

Există minciunile dintre state, minciuni împotriva propriului stat și a propriului popor, minciuni liberale și minciuni naționaliste.

Totul este o strategie, un joc de șah între marii maeștrii internaționali, când absolut orice mutare se poate transforma în orice moment într-un mat irevocabil cu repercursiuni devastatoare.

Orice lider a mințit cel puțin odată, afectând mai mult sau mai puțin poporul pe care îl conduce sub diverse forme politice, de la statul de drept la cel dictatorial. Și totuși, în anumite contexte, unele minciuni s-au dovedit a fi îndreptățite, ba chiar benefice, atât pentru națiune, cât și pentru bunul mers al lucrurilor, altele nu.

O carte care pune pe tapet anumite probleme, strategii și subiecte încă tabu, pe care le tratează cu maximă seriozitate, analizate pertinent, cu dibăcia unui chirurg de renume mondial.

Lectură plăcută!

Ți-a plăcut recenzia cărții ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de John J. Mearsheimer

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADEVĂRUL DESPRE MINCIUNILE DIN POLITICA INTERNAȚIONALĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Adevărul Despre Minciunile Din Politica Internațională
Autor: John J. Mearsheimer
An apariție : 2011
Editura: ANTET
Nr. Pagini: 133
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Publicată la 9.11.2018
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 272

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele...

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Am văzut o afirmație scrisă de The Globeand Mail - "Excepțional! Cel mai bun roman de până acum al Yrsei." Sincer? Și eu cred la fel. Gând la gând se poate spune, însă această carte a fost pe departe cea mai bună din tot ce am citit până acum de la Yrsa. Pasiunea mea...

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

După o distopie și un roman de dragoste, mi se făcuse poftă de un thriller bun. Aveam "Prietena mea de suflet" de Sarah Pinborough în bibliotecă de ceva vreme. Așa că m-am apucat de această carte și pot zice că nu m-a dezamăgit. Mai citisem de la Sarah Pinborough...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2600 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments