Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

by | Oct 21, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AICI ACUM: ASTĂZI PE ianculescuhimself.ro

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere.

La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și abia aștept momentul să vă împărtășesc informații proaspete.

În rândurile de mai jos, vă voi dezvălui despre bucuria din Aici, acum: Astăzi, roman scris de  Răzvan Ianculescu.

Este o carte care te îndeamnă să iei o pauză de la agitația zilnică, prin felul misterios în care sunt structurate capitolele, pentru a le putea întrepătrunde profunzimea mesajului. Acest îndemn de a fi prezent te pregătește pentru a călători printre cărările interiorului tău.

Deși este un roman de debut pentru Răzvan Ianculescu, lansat în luna mai 2019, modul în care este construit m-a captivat total în acțiune. Pentru scrierea lui, autorul a cercetat mai bine de patru ani.

Cartea cuprinde două părți care îmbină 23 de capitole. Totul este dezvăluit la persoana întâi, fapt care m-a ajutat să mă identific mai ușor cu fiecare rol, în fiecare acțiune. Realitatea cunoaște imaginația, se întâlnesc într-un dans și țes un fir plin de mister cu iz de astrologie, psihanaliză, numerologie, credință. Fiecare acțiune ascunde în spate un indiciu care va fi dezvăluit la un moment dat. Eroul călătorește printre aceste detalii și construiește propria realitate în aici și acum.

Coperta cărții, colorată și plină de simboluri, ascunde și ea un mister care va fi posibil de descifrat doar în urma lecturării complete.

Mi-a plăcut în mod deosebit ultima parte. M-a purtat într-o atmosferă de prospețime, de senzații și trăiri pătrunzătoare. 

“O las, îmi place. Mă ridic rapid și încep să merg pe covorul de frunze ude. Foșnetul lor mă calmează. Mă opresc, fac o piruetă; instinctul mă trage în altă direcție. Nu mai am cătușe, sunt liber. Mă adun; fac o altă piruetă; dau să plec; mă opresc din nou; inspir și mai adânc.” (pag. 336)

Dacă îți dorești să fii captivat într-o călătorie care te va surprinde de nenumărate ori până la final, atunci ai aici cea mai bună opțiune de vacanță lecturată.

În tot acest tărâm al cunoașterii de sine pe cărări șerpuitoare, își face loc și o poveste de dragoste cu scântei.

“Ana este topită, e posibil să înceapă să plângă. Surpriză: râde. Râde în hohote. Rememorez scurt ce-am zis și încerc să interpretez o glumă. Nu-mi iese nimic. Să fi stâlcit vreun cuvânt? Mi-am pus oare omletă pe față?” (pag. 57)

Fiecare capitol vine cu ceva surprinzător, paginile sunt ca uși spre noi și noi camere care te invită într-o lume nouă.

Ideea principală pe care am păstrat-o din această călătorie este că ești creatorul a ceea ce ți se întâmplă prin ceea ce faci.

Vă recomand să vă faceți cadou această carte pentru a vă bucura apoi de efectul cunoașterii de sine. Meritați să trăiți frumos Aici, acum: Astăzi.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AICI ACUM: ASTĂZI PE ianculescuhimself.ro

Titlu: Aici Acum: Astăzi
Autor: Razvan Ianculescu
An apariție : 2019
Editura: -
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 21.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1469 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments