Recenzie „Alif Nevăzutul” de G. Willow Wilson

by | Dec 8, 2015 | Fantezie, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALIF NEVĂZUTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

alif

G. Willow Wilson s-a născut pe 31 august 1982 și a debutat cu articole de critică muzicală pentru revista Weekly Dig din Boston. În perioada facultății se convertește la islamism și publica o serie de articole despre Orientul Mijlociu, articolele fiind publicate în New York Times, Atlantic Monthly și Canada National Post.

Alif Nevăzutul este primul roman pentru adolescenți publicat de Wilson, roman ce a reprezentat un real succes aducându-i în anul debutului, 2013, premiul World Fantasy Award.

Acțiunea romanului se petrece într-un stat totalitar din Orientul Mijlociu, iar în centrul romanului este Alif, un tânăr deosebit, pe jumătate arab și jumătate indian. Pe numele lui adevărat, Mohammed, Alif provine dintr-o familie dezbinată fiind crescut doar de mama indiancă, ea fiind a doua soție a unui bărbat care și-a îndreptat toată atenția spre prima soție de origine arabă.

Alif se întreba în ce moment scăzuse interesul tatălui pentru această căsnicie. El bănuia că la nașterea lui. Un fiu neprevăzut, cu pielea întunecată și sânge păgân în vene, produsul unei uniuni (…) imposibil de integrat în înalta societate. O fiică ar fi fost de dorit (…) putea fi măritată, un fiu nu.

Relația cu Intisar, era ca o gură de aer proaspăt. Alif era îndrăgostit până peste cap și își dorea să se căsătorească. Aleasa inimii făcea parte din înalta societate, iar această diferență o determină pe Intisar să rupă relația cu Alif și să fie de acord cu bărbatul impus de părinții ei. Intisar credea că viața pe care Alif i-ar fi oferit-o era mult prea puțin pentru condiția și aspirațiile ei.

Dar dragostea nu-i totul, Alif. Unde am trăi? De unde bani? Nu pot să-mi petrec restul zilelor într-un apartament cu două camere (…) spălându-mi singură rufele.

Părăsit de persoanele pe care iubea se retrage în lumea unde se simțea liber, lumea calculatoarelor și a internetului. Tânărul hacker construia programe care le permiteau clienților lui să acceseze internetul în orice scop doreau. Securitatea statului, condusă de supranumitul Mâna, urmărea îndeaproape activitatea tinerilor cu potențial precum Alif și îi aresta pe rând pe cei care erau neatenți și lăsau dovezi în urma lor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de G. Willow Wilson

Intriga romanului este declanșată de o cartea fantastică pe care Alif o primește de la Intisar. Din acest moment acțiunea romanului devine mult mai complexă, mai bogată, fantasticul se întrepătrunde cu realul într-o intensitate corect calculată de Wilson, purtând cititorul pe meleaguri de basm.

Romanul are ceva ce te atrage, universul lui Wilson te atrage precum un magnet și te poarta precum un pendul între două lumi diametral opuse – lumea fantastică înțesată cu personaje unul și unul și lumea reală unde domină regulile stricte ale unui popor islamic dar și cenzura Statului.

Așa cum scrie pe copertă, este un roman ce îmbină aventura, misterul și o poveste de dragoste adunate într-un page-turner garantat.

Recomand!

🔥 CARTEA ALIF NEVĂZUTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Alif Nevăzutul
Autor: G. Willow Wilson
An apariție : 2015
Editura: YOUNGART / ART
Nr. Pagini: 413
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Lumea fantastică este prezentată într-un mod atrăgător, nu grotesc.

Aspecte Negative:

Prea multe detalii despre programare IT și limbaje de programare.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Denisa Gheorghiescu este redactor Booknation.ro de 1901 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 39 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Gheorghiescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments