Recenzie „Alif Nevăzutul” de G. Willow Wilson

Titlu: Alif Nevăzutul
Autor: G. Willow Wilson
An apariție : 2015
Editura: Youngart / Editura ART
Nr. Pagini: 413
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Gheorghiescu
Publicată la 8.12.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ALIF NEVĂZUTUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
alif

G. Willow Wilson s-a născut pe 31 august 1982 și a debutat cu articole de critică muzicală pentru revista Weekly Dig din Boston. În perioada facultății se convertește la islamism și publica o serie de articole despre Orientul Mijlociu, articolele fiind publicate în New York Times, Atlantic Monthly și Canada National Post.

Alif Nevăzutul este primul roman pentru adolescenți publicat de Wilson, roman ce a reprezentat un real succes aducându-i în anul debutului, 2013, premiul World Fantasy Award.

Acțiunea romanului se petrece într-un stat totalitar din Orientul Mijlociu, iar în centrul romanului este Alif, un tânăr deosebit, pe jumătate arab și jumătate indian. Pe numele lui adevărat, Mohammed, Alif provine dintr-o familie dezbinată fiind crescut doar de mama indiancă, ea fiind a doua soție a unui bărbat care și-a îndreptat toată atenția spre prima soție de origine arabă.

Alif se întreba în ce moment scăzuse interesul tatălui pentru această căsnicie. El bănuia că la nașterea lui. Un fiu neprevăzut, cu pielea întunecată și sânge păgân în vene, produsul unei uniuni (…) imposibil de integrat în înalta societate. O fiică ar fi fost de dorit (…) putea fi măritată, un fiu nu.

Relația cu Intisar, era ca o gură de aer proaspăt. Alif era îndrăgostit până peste cap și își dorea să se căsătorească. Aleasa inimii făcea parte din înalta societate, iar această diferență o determină pe Intisar să rupă relația cu Alif și să fie de acord cu bărbatul impus de părinții ei. Intisar credea că viața pe care Alif i-ar fi oferit-o era mult prea puțin pentru condiția și aspirațiile ei.

Dar dragostea nu-i totul, Alif. Unde am trăi? De unde bani? Nu pot să-mi petrec restul zilelor într-un apartament cu două camere (…) spălându-mi singură rufele.

Părăsit de persoanele pe care iubea se retrage în lumea unde se simțea liber, lumea calculatoarelor și a internetului. Tânărul hacker construia programe care le permiteau clienților lui să acceseze internetul în orice scop doreau. Securitatea statului, condusă de supranumitul Mâna, urmărea îndeaproape activitatea tinerilor cu potențial precum Alif și îi aresta pe rând pe cei care erau neatenți și lăsau dovezi în urma lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de G. Willow Wilson.

Intriga romanului este declanșată de o cartea fantastică pe care Alif o primește de la Intisar. Din acest moment acțiunea romanului devine mult mai complexă, mai bogată, fantasticul se întrepătrunde cu realul într-o intensitate corect calculată de Wilson, purtând cititorul pe meleaguri de basm.

Romanul are ceva ce te atrage, universul lui Wilson te atrage precum un magnet și te poarta precum un pendul între două lumi diametral opuse – lumea fantastică înțesată cu personaje unul și unul și lumea reală unde domină regulile stricte ale unui popor islamic dar și cenzura Statului.

Așa cum scrie pe copertă, este un roman ce îmbină aventura, misterul și o poveste de dragoste adunate într-un page-turner garantat.

Recomand!

🔥 CARTEA ALIF NEVĂZUTUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Lumea fantastică este prezentată într-un mod atrăgător, nu grotesc.

Aspecte Negative:

Prea multe detalii despre programare IT și limbaje de programare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.