Autorul ne invită în opera sa cu o atmosferă de petrecere – o nuntă de trei zile și trei nopți.

În regat e pace și liniște, iar povestea de dragoste a celor doi eroi principali completează tabloul perfect.

Dar nu se bucura bine tinerii îndrăgostiți de prima noapte, ca Zeul poruncește ca lucrurile să ia o întorsătură șocantă pentru toți locuitorii regatului.

O nouă regină deosebit de frumoasă, dar ciudată prin trăsăturile ei diferite, apare de pe un tărâm necunoscut.

Cei din regat “o primiră destul de rece pe noua regină. Nu știau nimic despre ea, despre familia ei, despre regatul din care provenea. Nu o cunoscuseră de copilă. Pentru ei era suficient pentru a nu avea încredere în ea. Însă se supuneau dorinței zeului așa încât încercau să se prefacă încântați.”

Povestea continuă cu o atmosferă plină de suspans. Când crezi că deja cunoști toate personajele și îți este clară acțiunea, o nouă întâmplare te introduce în alt tablou, unde nu mai cunoști nimic și trăiești intens surprinderea alături de personaje.

„În drumul către camerele sale, regina se gândea la Sebastian. Îl plăcea mult, știa că asta simte. Nu știa în schimb dacă asta e iubirea mult cântată de poeți. Și ceva o intriga foarte mult. Avea un sentiment din ce în ce mai puternic că îl cunoaște. Ceva o făcea să simtă că de undeva, cândva….. poate vocea lui ?”

Opera ne surprinde, în special, prin felul în care conturează două povești de dragoste, aparent imposibile. O poveste de dragoste interzisă de Divinitate și o poveste între două personaje din lumi complet diferite.

Sunt momente când iubirea puternică le dă curajul eroilor să își declare dragostea

„-  Nu știu dacă vom putea fi împreună vreodată, dar vreau să știi că te-am iubit mereu. Te iubesc și acum. Îți spun asta, ca să nu mai petrec cine știe cât timp, regretând că nu ți-am spus ce simt, atunci când am avut ocazia.”

Și momente în care le este teamă de dragostea pe care ei o simt:

„Sebastian însă rămăsese cu teama de a se mai îndrăgosti. Se străduia să-și trăiască viața prin muncă si varii aventuri pe care uneori le căuta.”

Cum evoluează și cum se creionează tablourile prinzând sau nu culoare poți afla savurând cu sufletul la gură, capitol după capitol.