🔥 CARTEA AMANTE ȘI REGINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

amante si regineBennedetta Craveri s-a născut la 23 septembrie 1942, la Roma. Absolvind Facultatea de Litere din Cetatea Eternă, devine unul dintre cei mai de seamă savanți de limba și literatura franceză, studiind în continuare asiduu la Universitatea din Tuscia și Universitatea Benincasa din Napoli.

Își câștigă faima internațională ca autor de eseuri și monografii asupra vieții intelectuale a saloanelor franceze și a vieții din jurul Curții de la Versailles.

În romanul „Amante și regine” apărut la editura Curtea Veche în anul 2009, Benedetta Craveri, ne prezintă viața din spatele Conducătorului Suprem din Hexagon, o existență după undeva între virtuozitatea pigmentată din plin cu trădări, răsturnări de situații, otrăviri, abandonuri, toate cuprinse în malaxorul plin de capricii al unei istorii mai puțin cunoscute, una al unor primadone voluptoase care au iubit și au fost iubite dincolo de sfântul jurământ al căsătoriei.

Pentru pasionații de istorie, care vor să înțeleagă cu adevărat întregul mecanism care a pus în mișcare angrenajul evenimentelor gravate în manuale, această carte este indispensabilă.

Astfel, în paginile acestei capodopere, aflăm despre Regina Margot, o semi-driadă care cochetează cu un mecenatism înșelător, dansând pe ringul vieții între vast și grandoare într-un labirint plin de amantlâcuri. Ea devine simbolul războiului aspru dintre hugenoți și catolici, ajungând chiar să-l inspire pe inegalabilul Wiliam Shakespehare în scrierea piesei de teatru „Zădarnicele chinuri ale iubirii”. Regina Margot este prima regină care abandonează căminul conjugal.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Benedetta Craveri

benedetta_craveri

Cu o încântătoare generozitate și cu o minuțiozitate de veritabil cercetător istoric, dottoressa Craveri, ne descrie duelurile aprige dintre Diane de Poitiers și Caterina de Medici, dintre Caterina de Medici și nora sa Maria Stuart, dintre Regina Margot și Marguerite de Valios, fiica Caterina de Medici. Totodată, dincolo de amantlâcurile regale, aflăm de scriitoarea Marguerite de Navarre, de capriciile legii salice, aplicată după bunul plac al celor puternici.

Urmează apoi o încântătoare înșiruire de femei excepționale: Maria de Medici, Ana de Austria, Maria Mancini, Maria Tereza de Austria, Louise de la Valliere, Athenais de Montespan, madame de Maintenon, marchiza de Pompadur, Maria Antoaneta, toate prinse în mrejele plăcerilor carnale, fiecare în parte amprentând marmura istoriei într-un mod inconfundabil, trimițând în eter o fărâmă din puternica lor personalitate.

O carte de neratat! Lectură plăcută!

🔥 CARTEA AMANTE ȘI REGINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Amante și Regine
Autor: Benedetta Craveri
An apariție : 2009
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 342
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.01.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O veritabilă lecție de istorie care nu cade în patima cancanurilor.

Aspecte Negative:

Deși se străduie nu elucidează intregul mister.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1875 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru