Recenzie ”Amor de împrumut” de Roxana Medvețki

by | Oct 29, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AMOR DE ÎMPRUMUT PE libris.ro

Ce mai faceți iubiți cititorii?

Toamna aceasta aveți un suflet care vă încălzește în momentele friguroase? Sau ați descoperit un ceai cu iubire? Poate îmi lăsați rețeta aici.

În schimb, vă împărtășesc o recenzie proaspătă despre Amor de împumut scrisă de Roxana Medvețki.

Vă va stârni interesul din clipa în care va ajunge în mâinile voastre. Are o formă elegantă, unică ca un jurnal intim.

37 de poeme în care existența sufletului și a iubirii în el înflorește în mii de culori prin expresii profunde, artistice, estetice, figuri de stil autentice, emoții care adie melodios printre rânduri.

Eu n-am murit! Doar m-au șlefuit vânturile, m-au spălat ploile de toată simțirea și peste mine s-au târât șerpii. (pag. 27)

Paginile sunt o invitație spre introspecție, reflexie, prin cuvinte care vor dansa pe corzile sufletului vostru. Sunt pagini pe care le-am citit și de trei ori pentru a putea surprinde toate aromele esenței presărate cu gingășie.

Prin călătoria spre profunzimea interiorului în care suntem invitați, autoarea ne deschide ușa spre sufletul ei. Transparența prin care sunt exprimate stările, deși artistic construite, denotă o sensibilitate aparte.

Aștept să-mi amintești că niciodată, curcubeul nu prinde rădăcini. (pag. 46)

Mi-a plăcut îndemnul de a fi în armonie cu simțirile sufletului nostru, în clipa prezentă și de a gândi esența interioară la nivel macro. Toți suntem din aceeași gamă muzicală. 

Mai jos vă las câteva rânduri pe care le iau cu mine în suflet, din această carte:

Și-atunci vine repeziciunea, când nu mai știm dacă, în colțul gurii e zâmbetul nostru sau doar am pus, la întâmplare, masca altcuiva, dacă e bucuria ce ni se cuvine sau am furat-o, cu pizmă, dimprejur, dacă e amorul ce ne-a fost hărăzit sau l-am împrumutat și l-am dosit în sânul infertil, de teama solitudinii. (pag.58)

Iubiți, neiubiți, iubind sau sperând la o iubire ca-n romane, această carte vă atinge inima.

Deși are o formă elegantă, subțire și se poate citi în câteva ore, veți simți nevoia să vă întoarceți la anumite poeme sau să vă opriți pentru a medita la ele.

Poeta Roxana Medvețki a reușit, în cuvinte puține, să cuprindă profunzimea existenței, a sufletului și puterea clipei.

O carte potrivită pentru această toamnă în care pare că vom sta mai mult în casele noastre de vorbă cu inima noastră sau a celor dragi. Vă recomand cu drag să gustați din dulceața ei.

Vă mulțumesc și astăzi că ne sunteți alături, vă trimit o îmbrățișare caldă și nu uitați de rețeta de ceai cu iubire.

Vă pup.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AMOR DE ÎMPRUMUT PE libris.ro

Titlu: Amor De împrumut
Autor: Roxana Medvețki
An apariție : 2020
Editura: ROVIMED
Nr. Pagini: 102
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1413 zile și a scris până acum 720 articole. Se află pe poziția 1 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments