Recenzie ”Amor de împrumut” de Roxana Medvețki

de | oct. 29, 2020 | Recenzii cărți

Ce mai faceți iubiți cititorii?

Toamna aceasta aveți un suflet care vă încălzește în momentele friguroase? Sau ați descoperit un ceai cu iubire? Poate îmi lăsați rețeta aici.

În schimb, vă împărtășesc o recenzie proaspătă despre Amor de împumut scrisă de Roxana Medvețki.

Vă va stârni interesul din clipa în care va ajunge în mâinile voastre. Are o formă elegantă, unică ca un jurnal intim.

37 de poeme în care existența sufletului și a iubirii în el înflorește în mii de culori prin expresii profunde, artistice, estetice, figuri de stil autentice, emoții care adie melodios printre rânduri.

Eu n-am murit! Doar m-au șlefuit vânturile, m-au spălat ploile de toată simțirea și peste mine s-au târât șerpii. (pag. 27)

Paginile sunt o invitație spre introspecție, reflexie, prin cuvinte care vor dansa pe corzile sufletului vostru. Sunt pagini pe care le-am citit și de trei ori pentru a putea surprinde toate aromele esenței presărate cu gingășie.

Prin călătoria spre profunzimea interiorului în care suntem invitați, autoarea ne deschide ușa spre sufletul ei. Transparența prin care sunt exprimate stările, deși artistic construite, denotă o sensibilitate aparte.

Aștept să-mi amintești că niciodată, curcubeul nu prinde rădăcini. (pag. 46)

Mi-a plăcut îndemnul de a fi în armonie cu simțirile sufletului nostru, în clipa prezentă și de a gândi esența interioară la nivel macro. Toți suntem din aceeași gamă muzicală. 

Mai jos vă las câteva rânduri pe care le iau cu mine în suflet, din această carte:

Și-atunci vine repeziciunea, când nu mai știm dacă, în colțul gurii e zâmbetul nostru sau doar am pus, la întâmplare, masca altcuiva, dacă e bucuria ce ni se cuvine sau am furat-o, cu pizmă, dimprejur, dacă e amorul ce ne-a fost hărăzit sau l-am împrumutat și l-am dosit în sânul infertil, de teama solitudinii. (pag.58)

Iubiți, neiubiți, iubind sau sperând la o iubire ca-n romane, această carte vă atinge inima.

Deși are o formă elegantă, subțire și se poate citi în câteva ore, veți simți nevoia să vă întoarceți la anumite poeme sau să vă opriți pentru a medita la ele.

Poeta Roxana Medvețki a reușit, în cuvinte puține, să cuprindă profunzimea existenței, a sufletului și puterea clipei.

O carte potrivită pentru această toamnă în care pare că vom sta mai mult în casele noastre de vorbă cu inima noastră sau a celor dragi. Vă recomand cu drag să gustați din dulceața ei.

Vă mulțumesc și astăzi că ne sunteți alături, vă trimit o îmbrățișare caldă și nu uitați de rețeta de ceai cu iubire.

Vă pup.

Titlu: Amor De împrumut
Autor: Roxana Medvețki
An apariție : 2020
Editura: ROVIMED
Nr. Pagini: 102
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 693

Alte recenzii de la Roxana Medvețki:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

5 1 vote
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments