Recenzie ”ApiHerbal DACICA” de Camelia Lovin

de | aug. 16, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA APIHERBAL DACICA PE edituraquarto.ro

Ca români, suntem cunoscuți în lume pentru multe lucruri, unele adevărate, altele mai puțin adevărate, cu unele ne mândrim, altele nu prea ne fac cinste, dar de originea noastră geto-dacică am ținut mereu cu dinții și nimeni nu ne-o poate contesta. Este într-adevăr moștenirea care ne atestă valorile și credințele, cea care ne leagă de spațiul acesta danubiano-carpatic, leagănul nostru milenar, un tărâm de o frumusețe aparte, pe care în ultimul timp nici nu-l mai merităm la cât de delăsători și iresponsabili am devenit. Dar poate că există încă cale de recuperare, poate încă mai avem timp să conștientizăm ce țară minunată și bogată avem și cât de atenți ar trebui să fim cu ce ne oferă, atât fizic, cât și spiritual. Pentru că moștenirea noastră milenară este indisolubil legată de natură și pământ. Iar țara noastră, în ciuda hoției și a corupției, mai are multe de oferit. Trebuie să lucrăm pentru a construi o conștiință națională care să ne educe mentalitatea astfel încât să înțelegem că efortul colectiv e foarte important și orice lucru mărunt oferit se întoarce înzecit. De asemenea, ar trebui să dăm mai multă atenție tradițiilor și învățăturilor vechi, celor care se găsesc încă la sat, în casele femeilor bătrâne și înțelepte. Nu degeaba există vorba aceea: dacă n-ai un bătrân, să ți-l cumperi.

Camelia Lovin scrie ”ApiHerbal DACICA” pentru a ne aduce aminte de unde ne tragem și cine suntem cu adevărat, sub toate măștile tehnologizării și snobismului. Nu este doctor după cum singură, cu sinceritate, recunoaște. Nu cunoaște remedii pentru boli grave sau avansate, dar are remedii care să-ți întărească sistemul imunitar și care urmăresc prevenirea, nu tratarea bolilor. Și este foarte meticuloasă în explicarea fiecărui leac în parte. Dicționarul de remedii naturiste este foarte bogat, diversificat și atent despicat. Arome și gusturi naturale, fără conservanți și fără aditivi. Sănătate la borcan.

Rețetarul ei de remedii naturiste este foarte instructiv și foarte folositor, autoarea documentându-se foarte atent, dar având și marele avantaj al unei educații timpurii la care au contribuit femeile din familia sa: mama și, mai ales, bunica. Toată această moștenire, care face parte din ființa ei, ne-o împărtășește cu altruism deoarece este convinsă că există un echilibru între corp, minte și spirit, iar dacă sufletul suferă, durerea va influența și celelalte părți ale întregului.

”ApiHerbal DACICA” este o carte care, după părerea mea, se adresează femeilor, și o spun fără a avea intenția de a discrimina în vreun fel celălalt sex. Dar dacă interesul există, cred că poate prinde bine oricui, indiferent de sex, categorie socială, credințe sau ideologii. Este un îndreptar de remedii naturiste și practici terapeutice ce au rolul de a ne insufla liniște, pace și optimism. Autoarea este o bună prietenă a Naturii și se bucură de toate darurile pe care aceasta ni le oferă.

Insistă să înțelegem că bucuria și liniștea vin din interior. Și primul care trebuie îngrijit e sufletul, el este baza care conferă și asigură stabilitate, atât pentru mintea, cât și pentru trup.

Camelia Lovin este un simplu Om, mi-a plăcut modul modest, dar plin de mândrie cu care recunoaște acest lucru. Și mă gândeam că dacă am fi mai mulți DOAR OAMENI, pur și simplu, lucrurile ar sta considerabil mai bine în societatea noastră. Dacă am renunța la idei preconcepute, la răutate, la lipsa de interes, dacă ne-am implica și interesa pentru noi și implicit pentru cei de lângă noi, fericirea și starea de bine ar fi mult mai ușor de atins. Camelia Lovin ne îndeamnă să fim „doctorii sufletelor noastre”, să ne concentrăm asupra propriei identități și mai puțin asupra lucrurilor care nu țin de noi. Viața e prea scurtă pentru a fi irosită cu frivolități, iar tonusul moral și fizic ridicat este urmarea firească a pașilor mărunți și a fiecărui gest simplu pe care-l facem zilnic de nenumărate ori. Trebuie să trăim astfel încât balanța noastră interioară să fie în echilibru.

Vă invit să citiți ”ApiHerbal DACICA” de Cameliei Lovin și să redescoperiți SPA-ul naturist și tradițional care vă va ajuta să luminați din interior către exterior ca adevărate Zeițe Geto-Dace ce sunteți!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA APIHERBAL DACICA PE edituraquarto.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Apiherbal Dacica
Autor: Camelia Lovin
An apariție : 2021
Editura: QUARTO
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 398

Alte recenzii de la Camelia Lovin:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2084 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments