Recenzie ” Arlequine” de George Cornilă

Titlu: Arlequine
Autor: George Cornilă
An apariție : 2018
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 289
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 23.03.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Arlequine” de George Cornilă
Acordă o notă

Volumul de proză ”Arlequine”, apărut la Crux Publishing sub semnătura lui George Cornilă, încearcă întrepătrunderea dintre real și ireal sub forma unor croșetări de întâmplări magnetizante, cu personaje tridimensionale și trăiri halucinante în care verosimilul și neverosimilul se varsă unul în celălalt într-un soi de acuplare a existențialismului care se inoculează numaidecât peste lăuntricele coridoare ale cititorilor.

Cu o fire cosmopolită și o evidentă erudiție, autorul pătrunde în forță cu virilitatea unei proze fantastice în care ceea ce se vede și ceea ce nu se vede construiesc, într-un pact tacit de neagresiune, cutremurările tectonice ale unui amestec bine omogenizat de basm, ficțiune, realism post-modernist și scientologie, o lume aparte în care bezna și lumina, strigătul oclusiv și tăcerea asurzitoare pătrund nestingherite printre rândurile gândurilor noastre.

Plimbându-ne prin Praga sau București, prin tărâmuri iberice sau prin cețoasa Londra, autoru ne dăruie multitudinea dimensiunilor în care întâmplările și neîntâmplările trasează șuierul unui senzorial totemizat, narcotizat sau creponat de o indestructibilă forță imaginativă care își șerpuiește cu lăcomie ademenirile.

Minuțios chiar și-n proza scurtă din ”Arlequine”, autorul reușește să ne ofere un necesar ”ceva în plus” care nu cade în tentația epigonismului, reușind să jaloneze cu abilitate, ținându-se departe de stereotipizări și de exuberanța verbiajului celor care vor să impresioneze cu orice preț.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de George Cornilă.

” Arlequine” este o carte pe care nu ai cum să nu o adori, primind-o în sufletul tău ca pe un veșmânt revigorant care îți condimentează lăuntricul cu anumite clipe de căutare și redefinire.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Această culegere de proză scurtă conține un fantasy nezaharisit care îmbie la descoperirea multitudini de laturi ale universului.

Aspecte Negative:

Trecerea abruptă de la real la ireal în anumite povestiri din această carte poate crea impresia de vertij.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.