Recenzie „Asasinul orb” de Margaret Atwood

de | nov. 28, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ASASINUL ORB ARE REDUCERE PE:

Bucurându-se de o mare notorietate, atât pe plan local cât și internațional, scriitoarea canadiană Margaret Atwood,  laureată în anul 2000 cu Booker Prize pentru romanul ”Asasinul orb”, ne oferă o creație introspectivă în care filosofia existențialistă, istoricismul și descriptivismul canadian impregenează în aproape 700 de pagini saga familiei Chase cu șablonardismele și non-conformismul ei.

Deși titlul te poate duce cu gândul la o creație de factură polițistă, vă asigur că nu este deloc așa, căci dincolo de procedeul poveste în poveste, în care se intercalează cu dibăcie trecutul, prezentul și viitorul, romanul scriitoarei din țara frunzei de arțar este un vuiet post-ludic al faptelor într-un ceas al redeșteptări târzii, când deja malaxorul existenței a început să macine în gol.

” Asasinul” ar putea fi oricine și totuși nimeni. Ar putea fi un cuvânt care nu a fost rostit la timpul potrivit, o necesară faptă care încă mai așteaptă să fie înfăptuită, un regret, un strigăt sau o șoaptă. Poate câte puțin din toate sau poate cu mult mai mult de atât.

Dacă îți place recenzia cărții ASASINUL ORB, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Margaret Atwood

Nu, să nu vă gândiți că această carte are vreo confuză structură alambicată și derutantă. Nicidecum. Doar că nuanța literară pe care Margaret Atwood o răsfiră peste filele acestei povestiri te rătăcește printre rânduri, îndemnându-te să descoperi tâlcul de dincolo de tâlc, imaginea de dincolo de imagine și sensul de dincolo de sens, dezvelind treptat lăuntricele existențe ale unor oameni aparent normali, dar care trăiesc clipele într-o oclusivă intensitate a emoției, a dăruirii și a instinctelor între poetizare și prozaism într-o lume a nebuniilor angelice și a credinței colțuroase.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ASASINUL ORB CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ASASINUL ORB
Autor: Margaret Atwood
An apariție : 2000
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 660
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1590

Alte recenzii de la Margaret Atwood:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2902 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments