Recenzie ”Atenție la buzunare!” de Bita

de | nov. 12, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE letras.ro

Sunt cărți care apar în viața noastră pentru că le alegem și sunt cărți care apar în viața noastră spontan. În cazul cărții ”Atenție la buzunare!” a fost al doilea scenariu. 

O carte scrisă de autorul ”Bita” un autor care a reușit să trezească în mine curiozitatea suficient de tare de am lăsat cu greu cartea din mână în fiecare seară. 

,,Până am găsit martor la flagrant şi până să vină duba de la secţie, s-a dus duma (s-a aflat) că Ciotoi mic a fost turnat în flagrant și cum domiciliul membrilor clanului se afla în imediata apropiere a patiseriei, aceștia s-au înfiinţat să-şi apere „fratele”.

Este o carte care prezintă povestea unor altfel de eroi, nu este vorba de eroii din filmele celebre, ci de acei eroi simpli, care se asigură zi de zi că suntem bine și în siguranță. 

Personajele cărții sunt construite atent, chiar și cu câteva note de umor, abia aștept să le descoperiți singuri, să le cunoașteți aventurile, poveștile și caracterele. Autorul are grijă să scoată în evidență fiecare unicitate pe care o au personajele. Prin aceste caracteristici unice reuşeşte să ne ducă adânc în poveste, vei observa cum încet, încet, eşti în mijlocul acţiunii. 

Ce mi-a atras în mod direct atenția în povestea cărții a fost lupta dintre bine și rău, justițiara din mine s-a activat imediat ce a observat detaliile acestei lupte ce se duce de mii de ani. Eram curioasă în mod constant cine va câștiga, va reuși răul să țină binele departe, sau binele va reuși să triumfe ca de fiecare dată. 

Limbajul cărții este unul natural, familiar, care te va duce în acele seri de familie în care vă relatați la cină aventurile de peste zi, nu este un limbaj complicat care să pună un zid de înțelegere între tine și acțiune. 

,,De cum au urcat, românaşii s-au pus pe treabă, apropiindu-se precum hienele de o femeie a cărei geantă avea un sistem de închidere mai lejer, dar Burcea, care avea rolul de girofar, după ce a scanat zona și a dat cu ochii de Vasile, a tras o fluierătură scurtă, dar puternică, moment în care cei doi s-au oprit brusc din activitate şi au pus mâinile pe bară.”

Ce o să observați în majoritatea scenelor și sunt sigură că o să vă placă, o să fie doza de adrenalină oferită de scenele trăite de eroii noștri, scenele în care riscul este la puterea 100, acele momente în care inima îți bate de curiozitate și suspans.

Iubesc cărțile care sunt autentice, care reușesc să transmită acțiunea prin sinceritate, cartea este catalogată drept ficțiune, însă au fost multe scene în care am simțit realitatea de zi cu zi.   

,, Îmi este dor de acele zile în care eram toţi ca o familie, de acele zile în care onoarea şi prietenia erau criterii de bază într-o echipă de flagrant, de acele zile precum cea de atunci, în care cinci oameni total diferiţi, dar uniţi într-un scop comun, stăteau la o bere luându-și la revedere.”

Îți recomand un fotoliu comod, un pahar de vin bun sau un ceai și desigur cartea ”Atenție la buzunare!”, îți promit că după câteva pagini îți va fi greu să o pui jos, e un mic drog care îți va hrăni nevoia de suspans, mister și adrenalină. 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE letras.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ATENȚIE LA BUZUNARE!
Autor: Bita
An apariție : 2021
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 507

Alte recenzii de la Bita:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2260 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments