Recenzie „Avantajul de a fi păcătos” de Victoria Alexander

de | oct. 18, 2015 | Chick Lit & Romance, Recenzii cărți

avantajul de a fi pacatos carte victoria alexander booknation.ro recenzie copertaAvantajul de a fi păcătos este a doua carte din seria Millworth Manor, fiind precedată de Șarada și urmată de Aventuri compromițătoare. Acțiunea se petrece în anul 1887, lăsând o amprentă vizibilă de secol XIX asupra personajelor prin îmbrăcămintea, purtarea și limbajul lor.

Miranda Garrett este o femeie total atipică pentru secolul în care trăiește. Împreună cu soțul ei, își înființează propria firmă de arhitectură- după o serie de evenimente nefericite însă, Miranda trebuie să administreze de una singură firma, ceea ce o pune într-o poziție dificilă datorită vremii din care face parte.

Winfield Elliott este un bărbat fermecător cu reputație de cuceritor, lucru dovedit de numeroasele logodne eșuate. Subiect de bârfă al înaltei societăți din care face parte, nu pierde nici o ocazie să flirteze cu o femeie frumoasă.

Winfield decide să renoveze casa familiei sale și angajează firma Mirandei fără să știe ceva despre seducătoarea femeie care o conduce. În mod inevitabil, cei doi fac cunoștință și astfel începe un jos interminabil și pasional de cucerire.

Cu toate acestea, va cădea Miranda pradă tentației? Vor începe cei doi o relație? Poate Miranda va fi la rândul ei doar un alt nume feminin în jocul care este viața lui Winfield… sau poate că nu?

Apreciez stilul Victoriei Alexander, dar ceea ce am savurat la această carte a fost povestea de fundal a Mirandei pentru că povestea dintre ea și soțul ei avea mai multă chimie comparativ cu cea dintre ea și Winfield- asta din punctul meu de vedere, bineînțeles.

Spre surpriza nimănui, personajele sunt bine structurate, se găsesc răsturnări interesante de situație și dialoguri spumoase. Acest roman ne oferă și un insight în ceea ce privește femeia în anii 1800 din punct de vedere social, ceea ce face cartea și mai interesantă.

Titlu: AVANTAJUL DE A FI PĂCĂTOS
Autor: Victoria Alexander
An apariție : 2015
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2306

Alte recenzii de la Victoria Alexander:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments