Recenzie ”Batman.The Killing Joke” de Alan Moore

by | Dec 25, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA BATMAN.THE KILLING JOKE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Joker tocmai evadat din azilul Arkham și se folosește de comisarul Jim Gordon și de fiica sa, Barbara, pentru a dovedi tuturor adevărul din spatele nebuniei lui, din spatele propriilor convingeri pe care toți le critică. Într-o zi, un simplu om poate pierde tot ce a avut iar suferința îl poate aduce în pragul demenței

Batman se află exact la locul potrivit să salveze omenirea de suferința și planurile lui. Însă de ce Batman? Și de ce trebuie ca el și Joker să trăiască într-o continuă rivalitate? Dintotdeauna ei au luptat unul împotriva celuilalt dar nici până acum, super-eroul nu știe din ce s-a născut ura dintre ei.

Cine s-ar fi gândit că Joker a fost un om normal cu o familie, cu o soție și cu o minte întreagă dar care aflată pe marginea prăpastiei, s-a avântat într-un abis întunecat?

Și cât de ironică este soarta lui? Atât de ironică încât boala lui este râsul. Un om normal nu ar râde în momente grele, dureroase. Joker nu este un om normal iar el nu înțelege de ce oamenii nu râd împreună cu el. Iar totul devine și mai periculos când încearcă să își supună victimele unor chinuri care lui i se par ilare. Cât de departe poate merge un psihopat cu o minte strălucită?

Mi-a plăcut finalul pentru că povestea cuiva pe nume Joker nu se putea încheia mai bine decât cu o glumă. Cum pot sfârși două persoane atât de diferite? Un om bolnav ce iubește suferința celorlalți dar totuși, foarte inteligent și un super-erou care salvează viețile nevinovaților.

Nu am mai citit o bandă desenată de când aveam zece ani. The killing joke a fost povestea perfectă pentru mine acum, în perioada în care m-am îndrăgostit de DC și de Marvel, iar pentru că nu există cărți cu poveștile lor, benzile sunt singurele care rămân.

Știu că ar fi imposibil să pun mâna pe sutele de variante ale benzilor, însă mi se par fascinante și cred că fiecare fan ar trebui să dețină măcar o bandă desenată. Personajele sunt cele pe care le știam toți și pe care probabil le îndrăgește toată lumea, de la copii, la adulți și la bătrâni.

Deși mi-aș fi dorit să fie mai lungă, mă împac cu ideea că aceasta este ideea unui comic și că deși sunt destul de scumpe, edițiile scrise în engleză sunt mult mai frumoase decât cele traduse.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BATMAN.THE KILLING JOKE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alan Moore sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BATMAN.THE KILLING JOKE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Batman.the Killing Joke
Autor: Alan Moore
An apariție : 2018
Editura: DC COMICS
Nr. Pagini: 67
Limba: Engleză
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 25.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 359 zile și a scris până acum 117 articole. Se află pe poziția 6 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments