Recenzie ”Brățara de argint a Ecaterinei” de Emma Pascal Claos

by | Dec 9, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BRĂȚARA DE ARGINT A ECATERINEI PE editurahermann.com

Iubiți cititori, vă salut astăzi cu ceai de mentă și prăjitură cu mere.

Sper că luna aceasta vă aduce armonie și liniște în sufletele voastre calde. 

În pragul lunii cadourilor vin și eu cu o surpriză pentru voi – recenzia pentru o carte care mi-a adus bucurie în ultima săptămână.

În această perioadă în care predictibilitatea viitorului e îmbrăcată în ceață, o călătorie în istorie este ideală.

Suntem în anii 1940, când apele celui de-al doilea Război Mondial începeau să se agite.

O avem ca eroină pe Ecaterina, un exemplu de generozitate, iubire necondiționată, responsabilitate față de viața care i-a fost dată.

Prin ochii ei experimentăm suferințele oamenilor din acea perioadă și în același timp dragostea curată, pură.

Ecaterina studiază pentru a deveni farmacistă și își împlinește acest vis. Apoi îl întâlnește pe Matei, un aviator alături de care trăiește primele sentimente de iubire.

“Într-o frumoasă zi de aprilie, Matei o vizită pe Ecaterina la farmacie. Îi adusese un buchet de liliac și o îmbrățișă. Îi spuse că va pleca la București la comandamentul general pentru o nouă misiune, dar că se va întoarce cât de curând. Avea de luat niște documente ultrasecrete și trebuia să fie însoțit de cel puțin doi subofițeri.” (pag. 50)

Ambițioasă și luptătoare, fluturii dragostei nu o opresc din sacrificiile pe care le face pentru cei din jurul ei. Devine membră în Rezistență, apoi accesează toate resursele și cunoștințele din domeniul ei pentru a salva viețile celor defavorizați de situația politică.

Sufletul ei e în abundență de iubire, dăruire și cred că aceasta era și sursa ei de putere. De asemenea, flacăra iubirii pentru muzică o salvează de la multe tristeți. Regulat dădea concerte cu tatăl ei în casa lor.

“Ecaterina avea în acel moment sufletul rupt și voința frântă. Ar fi vrut să plângă cu lacrimi adevărate, multe care să-i spele rănile dinăuntru, dar nu putea.” (pag. 203)

Apare în viața ei Horia, care îi devine prieten drag, însă dispare misterios de lângă ea.

Istoria se îmbină cu povestea de dragoste. În haosul evenimentelor politice, liniștea iubirii completează armonia romanului.

“Nebunia ce cuprinsese Bucureștiul era însă abia la început și avea să se răspândească și în alte orașe din țară. Avea loc rebeliunea legionară. Totul era un joc politic cu implicații sociale dintre cele mai grave. ” (pag. 144)

Titlul, pentru mine a însemnat în primul rând legământul dintre Ecaterina și viața ei, felul devotat și responsabil în care și-a luat destinul în mâini, aducându-și contribuția în jurul ei, în fiecare moment.

“- Promite-mi că vei dărui și tu la rândul tău această brățară unei femei din familia noastră care va ști să aprecieze viața, dragostea și tot ce-i frumos în ea.” (pag. 231)

A fost o adevărată plăcere să călătoresc în timp, alături de o luptătoare. Mi-ar plăcea să cred că ne-am păstrat calitatea umană de atunci. Voi ce credeți?

Cartea se citește ușor, nu te lasă indiferent și te cuprinde cu totul în atmosfera acelor vremuri. Poate fi o invitație la a gusta savoarea vieții din acea perioadă.

O recomand asezonată cu un ceai cald și o prăjitură bună.

Până data viitoare vă îmbrățișez tare, iubiți și iubiți-vă mult!

Vă pup.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BRĂȚARA DE ARGINT A ECATERINEI PE editurahermann.com

Titlu: Brățara De Argint A Ecaterinei
Autor: Emma Pascal Claos
An apariție : 2019
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: -
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 9.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments