Recenzie ”Broscuța de Cristal și Zâna Nuferilor” de Delia Manuela Codin-Zorzoliu

by | May 24, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BROSCUȚA DE CRISTAL ȘI ZÂNA NUFERILOR PE libris.ro

Autoarea Delia Manuela Codin-Zorzoliu, născută pe 28 Martie 1987, în București, debutează în revista Liceului Tudor Vladimirescu din Dragănești-Olt , în anul 1998,  cu poezia “Iarnă Grea”. Inspirația a continuat să îi fie prietenă și, până în prezent, a mai scris următoarele povești pentru copii: „Cel de-al cincilea anotimp”, „Călătorie cu un neuro”,  „Prințesa Prepelița și Bobul de Porumb Fermecat”,  „Zâna mării”, „Veverița Curajoasă și Alunul cel Vrăjit”, ”Broscuța de Cristal și Zâna Nuferilor”.  Acum are în lucru câteva romane și în pregătire un volum de poeme. 

În prezent trăiește în Southampton, Marea Britanie.

Astăzi vă voi prezenta minunata carte ”Broscuța de Cristal si Zâna Nuferilor”.

Magia începe din momentul în care atingi coperta. Un model diferit față de ce am mai întâlnit până acum, groasă și moale, parcă e special creată să te invite la momente de relaxare alături de piticul tău. 

Ilustrațiile realizate de Carmina Achim armonizează și redau perfect spiritul poveștii. Fiecare pagină este îmbrăcată în imagini colorate care fac întâmplările și mai captivante. Broscuța, creativă și curajoasă, ne invită într-o călătorie plină de experiențe împletite cu o morală valoroasă: “crede în magia din tine”. Aceasta este o lecție pe care ar trebui și adulții să o poarte vie în mintea și sufletul lor toată viața. Tema încrederii în propria putere, abordată la copii, mi se pare o idee genială. Iar modul în care s-a creat firul poveștii, pentru a ajunge în final la morală, este jucăuș și captivant. Potrivit pentru seri memorabile.

Eroina volumului preia responsabilitatea de a salva broscuțele din Țara Nuferilor. Cu ajutorul scutului magic, ea parcurge un drum lung, de trei tărâmuri. În misiunea ei are nevoie de un praf fermecat pe care cu multă încredere și curaj îl caută până ajunge la el. Desigur, finalul este unul în care ea învinge, iar cel mai mare câștig sunt învățăturile pe care le dobândește pe parcursul experiențelor. Broscuța se convinge de puterea magiei.

M-a surprins foarte plăcut cum călătoria eroinei este povestită unui copil de către tatăl său. Astfel, această carte poate reprezenta un imbold pentru construirea relației dintre tătic și copil. 

Cartea este scrisă cu sufletul, fiecare cuvânt are în spate emoția creației, se simte pasiune și iubire pentru cititori.

Este o carte extrem de frumoasă, captivantă chiar și pentru cei mari. Cei mici vor fi de-a dreptul cuceriți de Broscuța de Cristal.

Vă recomand cu încredere acest volum foarte bine scris și pus în valoare cu ajutorul ilustrațiilor absolut magice.

Aștept cu nerăbdare și volumul de poeme.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BROSCUȚA DE CRISTAL ȘI ZÂNA NUFERILOR PE libris.ro

Titlu: Broscuța De Cristal și Zâna Nuferilor
Autor: Delia C. Zorzoliu
,
Carmina Achim
An apariție : 2020
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 24
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 24.05.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1615 zile și a scris până acum 792 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments