Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

de | iul. 23, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BUCURIA DE A FI ÎN FORMĂ PE bucuriadeafiinforma.ro

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele.

De ce o recomand și altora? Pentru că este un manual, o carte de instrucțiuni precise, concrete, la obiect, cu pași clari, cu liste și teste, cu sfaturi și idei, cu studii de caz, cu exemple și metode care să te ajute să-ți recapeți echilibrul interior și exterior. Bineînțeles că acest îndrumar nu va putea să facă altceva decât să-ți arate calea și modul, restul stă în puterea ta. Și cheia sunt pașii mici și determinarea. Tocmai din această cauză cartea va lucra întâi la partea psihică pentru că de acolo pleacă problema. De la comoditate, nepăsare, mâncat emoțional, delăsare, și scuzele pot curge la nesfârșit. 

Vei primi răspuns la întrebări de genul: Cum? De ce? Cât? În ce mod? Care sunt pașii?

Până la urmă veți observa că este vorba de un stil de viață care în era noastră corporatistă, a sedentarismului, este o realitate pe care mulți aleg să o ignore pe propriul risc. Pentru că, deși mulți nu recunosc, lucrul la birou 8-10 ore pe zi implică o „boală”. 

Cei trecuți de prima tinerețe, cei ale căror scaune și birouri sunt mai tocite, o resimt mai tare decât cei mai tineri, este o problemă palpabilă, dar catalogată ca suportabilă, pe care din comoditate, lipsă de timp, oboseală, inerție, o ducem pe picioare, dar acumulăm zi de zi din ce în ce mai mult ținut adipos, din ce în ce mai multă oboseală și stres, într-un ritm tot mai alert.

Dar nu vorbim numai de mișcare, vorbim și de nutriție, de mod de gândire, de conștientizare, de asumare, de participare activă. Motto-ul acestei cărți este Stay fit, don’t quit! Pentru că despre asta e vorba la urma urmei. De a ne stabili niște obiective și de a face tot ce ne stă în puteri să ne ținem de ele și să le atingem. 

Mai călcăm și pe bec, că a greși e omenește, dar în timp ne va intra în reflex acest mod și stil de viață sănătos. Acesta ar fi țelul și orice problemă întâmpinată pe parcursul procesului trebuie tratată ca fiind temporară, deoarece există întotdeauna o rezolvare. Trebuie doar să fim deschiși pentru a găsi soluția. 

Acceptarea este primul pas către vindecare. Iar obiceiurile nocive care ne oferă bucurie trebuie înlocuite cu activități sănătoase care să aibă același efect: bucurie, energie și plăcere. Cartea propune un angajament. Un angajament făcut pentru tine, fără comparații cu exteriorul, în care primul pas este motivarea. Aceasta trebuie să fie suficient de puternică pentru a-ți declanșa mobilizarea către punerea în practică a unui proces de transformare pe termen lung.

Eu am acceptat provocarea și o să vă povestesc despre ea. Voi ce mai așteptați?

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BUCURIA DE A FI ÎN FORMĂ PE bucuriadeafiinforma.ro

Titlu: Bucuria De A Fi în Formă
Autor: Irina Alionte
An apariție : 2021
Editura: -
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 23.07.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1715 zile și a scris până acum 796 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments