Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

de | iul. 23, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BUCURIA DE A FI ÎN FORMĂ PE bucuriadeafiinforma.ro

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele.

De ce o recomand și altora? Pentru că este un manual, o carte de instrucțiuni precise, concrete, la obiect, cu pași clari, cu liste și teste, cu sfaturi și idei, cu studii de caz, cu exemple și metode care să te ajute să-ți recapeți echilibrul interior și exterior. Bineînțeles că acest îndrumar nu va putea să facă altceva decât să-ți arate calea și modul, restul stă în puterea ta. Și cheia sunt pașii mici și determinarea. Tocmai din această cauză cartea va lucra întâi la partea psihică pentru că de acolo pleacă problema. De la comoditate, nepăsare, mâncat emoțional, delăsare, și scuzele pot curge la nesfârșit. 

Vei primi răspuns la întrebări de genul: Cum? De ce? Cât? În ce mod? Care sunt pașii?

Până la urmă veți observa că este vorba de un stil de viață care în era noastră corporatistă, a sedentarismului, este o realitate pe care mulți aleg să o ignore pe propriul risc. Pentru că, deși mulți nu recunosc, lucrul la birou 8-10 ore pe zi implică o „boală”. 

Cei trecuți de prima tinerețe, cei ale căror scaune și birouri sunt mai tocite, o resimt mai tare decât cei mai tineri, este o problemă palpabilă, dar catalogată ca suportabilă, pe care din comoditate, lipsă de timp, oboseală, inerție, o ducem pe picioare, dar acumulăm zi de zi din ce în ce mai mult ținut adipos, din ce în ce mai multă oboseală și stres, într-un ritm tot mai alert.

Dar nu vorbim numai de mișcare, vorbim și de nutriție, de mod de gândire, de conștientizare, de asumare, de participare activă. Motto-ul acestei cărți este Stay fit, don’t quit! Pentru că despre asta e vorba la urma urmei. De a ne stabili niște obiective și de a face tot ce ne stă în puteri să ne ținem de ele și să le atingem. 

Mai călcăm și pe bec, că a greși e omenește, dar în timp ne va intra în reflex acest mod și stil de viață sănătos. Acesta ar fi țelul și orice problemă întâmpinată pe parcursul procesului trebuie tratată ca fiind temporară, deoarece există întotdeauna o rezolvare. Trebuie doar să fim deschiși pentru a găsi soluția. 

Acceptarea este primul pas către vindecare. Iar obiceiurile nocive care ne oferă bucurie trebuie înlocuite cu activități sănătoase care să aibă același efect: bucurie, energie și plăcere. Cartea propune un angajament. Un angajament făcut pentru tine, fără comparații cu exteriorul, în care primul pas este motivarea. Aceasta trebuie să fie suficient de puternică pentru a-ți declanșa mobilizarea către punerea în practică a unui proces de transformare pe termen lung.

Eu am acceptat provocarea și o să vă povestesc despre ea. Voi ce mai așteptați?

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BUCURIA DE A FI ÎN FORMĂ PE bucuriadeafiinforma.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bucuria De A Fi în Formă
Autor: Irina Alionte
An apariție : 2021
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 345

Alte recenzii de la Irina Alionte:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

Recenzie „Ramona și tata #4”

Recenzie „Ramona și tata #4”

Cred că am mai menționat că îmi place seria Ramona și îmi plac și cărțile educative, adică râdem, glumim, dar rămânem și cu o idee, două. Eu am citit împreună cu fiica mea toate cărțile din seria Ramona traduse în limba română, și una netradusă încă. Știam că sunt mai...

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

  Oricât de mult ai citi, oricâte informații ai acumula, niciodată nu ești pregătit să treci ușor peste decesul cuiva apropiat. Sheryl Sandberg era o salariată a lui Mark Zuckerberg, care ducea o viață de obișnuită alături de familia ei. Asta până într-o bună zi,...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2080 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments