Recenzie “Caderea unui sombrero” de Richard Brautigan

Titlu: Caderea Unui Sombrero
Autor: Richard Brautigan
An apariție : 2018
Editura: editura Parelela 45
Nr. Pagini: 155
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Recenzie de Simona Mihalache
Publicată la 3.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

🔥 CARTEA CADEREA UNUI SOMBRERO ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Richard Brautigan este un autor de origine americană. Decedat în 1984, acesta a lăsat posterității o adevărată comoară în ceea ce privește romanele, poeziile și scrierile scurte pe care le-a realizat în timpul vieții. Din păcate finalul vieții sale nu a fost foarte plăcut dat fiind că a terminat prin a se sinucide.

Pe de altă parte, viața grea alături de o mama care și-a trăit traiul dezorganizat cu mulți bărbați de multe ori abuzivi și-au spus cuvântul asupra acestuia. Autorul a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă și depresie clinică. S-a tratat întreagă sa viață de aceste afecțiuni. Datorită istoriei sale a devenit violent și în viață de familie iar soția și unica fiica l-au părăsit.

S-a remarcat cu precădere pentru parodiile, satirele și comediile negre pe care le-a scris de-a lungul carierei sale.

Căderea unui sombrero

Este cel de-al șaptelea roman scris de autorul american Richard Brautigan. Romanul a fost scris în anul 1975 și publicat în 1976, an în care autorul s-a mutat în Tokio. În țara noastră, romanul a fost publicat anul acesta la editura Paralela 45.

Romanul urmărește practic două povești. Prima poveste se învârte în jurul unui umorist din San Francisco și dragostea lui pentru Yukiko o frumoasă japoneză. Povestea se petrece în 1972 și ne prezintă felul cum se simte umoristul și visele pe care acesta le are după ce își pierde iubirea și anume, frumoasa japoneză. Deși umorist prin carieră personajul este un nevrotic fără niciun simt al umorului. Cea de doua poveste urmărită în carte este aceea a uneia începute de personaj și aruncate în coș pe care într-o noapte de suferință amoroasă se gândește să o resusciteze și să o continue. Așa apare povestea sombrerolui căzut din cer peste Arizona.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Richard Brautigan.

Întreaga carte este în stilul specific satiric și de parodie al autorului. Singurăa care scapă de satiră este superba Yukiko prezentată ca o inocența reală într-o lume ridicolă și bolnavă.

Cartea îi este dedicată autorului japonez Junichiro Tanizaki. Motiv pentru care nu de puține ori, scrierea acestuia te duce cu gândul la poeziile tradițional japoneze, denumite haiku.

Este o carte amuzantă și nu foarte multă lume o gustă. Dar dacă ești fan al satirei și umorului negru, cu siguranță o vei savura din plin.

🔥 CARTEA CADEREA UNUI SOMBRERO ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.