Recenzie ,,Cântec tăcut” de Mary Balogh

Titlu: Cântec Tăcut
Autor: Mary Balogh
An apariție : 2016
Editura: Lira
Nr. Pagini: 341
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 2.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Cântec tăcut” de Mary Balogh
Acordă o notă

De astăzi mai adaug în seria mea de cărți romantice și Cântec tăcut de Mary Balogh, o carte specială. Face parte din seria de cărți Georgian alături de Inimă de piatră, apărută în anul 1995.

Redactată în 1997 de către autoarea a cărei nume îl cunoașteți deja, romanul îi are ca protagoniști pe Emily Marlowe și Ashley Kendrick. Ea –  sora ducesei de Harndon, iar el – fiu de duce. Acțiunea începând în anul 1763.

Pasiunea este cea care îi dă aripi protagonistei, lui Emily, care rămâne surdo-mută încă de la vârsta de 4 ani. Aceasta reușește să danseze deși nu aude și să comunice deși nu poate vorbi, totul datorită imensei iubirii pe care o poartă în suflet de la vârsta de 15 ani, dar care se va împlini după alți 7 ani.

Ceea ce face neobișnuită și totodată spectaculoasă această carte este istoria de dragoste dintre cele două personaje, Emmy și Ashley. Deși el pleacă pentru o perioadă în India, unde muncește dar se și căsătorește, Emily va afla la întoarcerea lui în Anglia că soția și copilul îi muriseră într-un incendiu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mary Balogh.

Mai mult decât atât, în peste 24 de capitole din cele 28 ale cărții nu există un dialog propriu-zis între eroina și eroul acestei cărții. Lucru care a fost o adevărată provocare pentru autoare, după cum acesta recunoaște într-o scrisoare adresată cititorilor.

,,Un om poate fi tăcut, dar să aibă atâtea gânduri și cuvinte în minte, încât să trăiască de fapt într-o liniște plină de gălăgie. Tăcerea adevărată nu însemna doar lipsa cuvintelor rostite sau gândite. Presupunea o renunțare în fața simțurilor. Presupunea… că trebuie doar să exiști.”

Ca orice altă poveste din secolele XVII – XIX, cartea va prezenta numeroase baluri fascinante, dueluri îndrăznețe și va contura imaginea femeilor din acea perioadă, dar și caractere însetate de onoare și demnitate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.