Recenzie „Casa de pe plajă” de Jane Green

by | Jun 30, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CASA DE PE PLAJĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Așa cum am menționat în altă recenzie, avem nevoie de cărți din categoria ChickLit pentru a evada din cotidian. Sunt foarte ușor de citit și îți dau o stare de bine după ce le termini. O astfel de lucrare este Casa de pe plajă de Jane Green, pe care am citit-o prima oară acum câțiva ani. Deși aparține colecției Chic, este interesantă și foarte bine scrisă. Iar coperta te duce cu gândul direct la mare și plajă.

Cartea se învârte în jurul a trei persoane care se confruntă cu diverse conflicte în viețile personale. Vor să se regăsească pe ei înșiși, dar și să descopere ce vor cu adevărat de la viață. Iar cel mai bun mod de a te regăsi este să pleci departe. Pentru ei, casa de pe plajă a lui Nan este soluția la toate problemele.

Duff este o mamă care a divorțat recent. Iar fiica ei adolescentă rebelă, Jess, nu-i face viața mai ușoară. Vrea să plece pentru a se bucura din nou de viață. Tot timpul a fost soția și mama perfectă. Michael este fiul lui Nan și este prins într-o relație complicată cu șefa lui. Mai exact, șefa lui căsătorită. Un alt chiriaș este Daniel, separat recent de soția lui, Bee, din cauza unui motiv nu tocmai ușor de suportat. Își dă seama că nu este atras de femei.

Destinele celor trei personaje se unesc în casa frumoasă din Nantucket

Nan și-a dorit să închirieze camerele pentru că risca să piardă casa. Iar succesul ei nu este doar financiar. Cele trei personaje ajung să se cunoască și să-și discute problemele. Casa lui Nan emană din nou o atmosferă de familie, ca pe vremuri. Autoarea ne prezintă trei persoane la momente de răscruce. Însă modul în care lucrurile se vor rezolva îi aduce o stare bine cititorului. Comedia și drama se îmbină perfect în carte.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jane Green

Trăirile personajelor sunt explorate atent de către Jane Green. Preferata mea a fost Duff, pentru că vrea să devină femeia de dinainte. Viața de mamă nu este ușoară, mai ales cu o fiica precum Jess. Daniel a fost sincer față de el însuși. Michael își rezolvă problemele. Casa lui Nan a fost scăparea lor din cotidian. Mai mult, a fost locul unde au reușit să se regăsească.

Este o carte pe care o recomand cu plăcere celor care vor o lectură bună și ușoară.

“Un roman memorabil, care surprinde minunat un gen de viață relaxat, proaspăt pe o insulă, la țărmul oceanului.” (New Orleans Times-Picayune)

 

🔥 CARTEA CASA DE PE PLAJĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Casa De Pe Plajă
Autor: Jane Green
An apariție : 2010
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 396
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments