Recenzie ”Ceasul fantasmelor” de Oliviu Crâznic

de | mai 31, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CEASUL FANTASMELOR ARE REDUCERE PE:

Proza fantastică a lui Oliviu Crâsnic aduce un suflu nou în acestă nișă literară. Citind cartea ”Ceasul fantasmelor”, apărută la editura Crux Publishing,  am avut impresia adierii unei brize care insistă să ne revigoreze sufletele intrate într-o oarecare stare de letargie, poate chiar de visare șablonardă pe care dorește cu orice preț să o înlocuiască cu una inedită.

oliviu-craznic-ceasul-fantasmelor

În ciuda tematicii cotropitoare și originale, nu pot sș nu remarc pe alocuri stilul greoi, parcă ceva cam împopoțonat, împovărat de o nestăvilită sete de epitetizare, clădită special pentru a facilita evadarea din corsetul unui nejustificat conformism.

Tendința de nemărginire și de sfărâmare a oricărei bariere ne-o oferă avalanșa de denumiri fantasmagorice, caracteristice unui stil fantasy ceva mai expansiv, unul care știe să fenteze rigorile literare.

Dacă îți place recenzia cărții CEASUL FANTASMELOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Oliviu Crâsnic

Totuși, în ciuda anumitor, să le zicem ocolișuri verbale, anumite povestiri lovesc fix la țintă, știind să strecoare printre aripile zbuciumului din nopțile de nesomn ale cititorului, acea tentație a unei angelice sfidări, cea care asigură escaladarea unei maiestuoase culmi.

ovc

Dintr-un anumit punct de vedere este un fel de pălmuire ”primordială”, care scutură de povara înspinată a lenei grumazul cortegiilor de cititori campați în loja unei matrițate literaturi. Este pasul necesar, care a știut să sară peste pârleazul anumitor rețineri, purtate în ospitalierele suflete ca pe o podoabă a auto-ostracizării tacite.

Dacă vreți să trăiți, măcar preț de câteva ceasuri, într-o altă dimensiune, citiți Ceasul fantasmelor a lui Oliviu Crâsnic.

Lectură plăcută, vă doresc!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CEASUL FANTASMELOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CEASUL FANTASMELOR
Autor: Oliviu Crâsnic
An apariție : 2015
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 156
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1240

Alte recenzii de la Oliviu Crâsnic:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu stiu ce sa spun 🙂 . Pe mine nu prea ma tenteaza, dar sunt si novice sau nestiutoare cand vine vorba de acest gen