Recenzie “Castelana din Shenstone” de Florence L. Barclay

Titlu: Castelana Din Shenstone
Autor: Florence L. Barclay
An apariție : 1992
Editura: Cicero
Nr. Pagini: 158
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Recenzie de Oana Maria Stefan
Publicată la 1.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA CASTELANA DIN SHENSTONE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

castelana din shenstone de florence l. barclayRomanul de dragoste “Castelana din Shenstone” de Florence L. Barclay este fermecător. Te face să intri cu totul în poveste și să speri că finalul îi va găsi pe îndrăgostiți împreună. Scriitoarea britanică Florence L. Barclay mai este autoarea a două romane la fel de pasionale ca și acesta. Este vorba despre „Mătăniile” și „La capătul firului”.

Povestea de iubire dintre personaje este profundă, emoționantă și captivantă

Și așa cum îi stă bine unui roman de dragoste clasic, destinul celor celor doi este presărat de piedici. Această carte abundă de descrieri superbe ale naturii din diverse locuri din Anglia. Povestea de iubire dintre el și ea este ușor bizară, dar lirică. Și ca să nu crezi că acesta este doar un roman cu lovestory, scriitoarea a avut grijă să includă pe ici pe colo note de mister și suspans. Asta te poate duce cu gândul chiar la un roman polițist. Și într-o oarecare măsură, nu este departe de a fi încadrat în acel gen.

Bineînțeles că, precum un roman bun care se respectă, „Castelana din Shenstone” de Florence L. Barclay prezintă o poveste încâlcită. În care îndrăgostiții nu au parte de ce își doresc atât de ușor.

Mira Ingleby, care este cunoscută drept Castelana din Shenstone, este soția unui nobil în vârstă

Aceasta nu este iubită de el. Pentru stăpânul casei, ea este mai degraba un accesoriu, un cățel de companie frumos, care îl amuză și atât.

Dar ea își dă seama de sentimentele lui Michel, soțul, pentru ea și vrea să îi ofere mai mult. Femeia îl iubește și vrea să fie iubită. Însă asta nu mai contează deoarece într-o zi primește îngrozitoarea veste că soțul ei a murit în luptă. Doctorul o sfătuiește pe Mira să plece incognito într-o stațiune în care nu cunoaște pe nimeni și nici nu este cunoscută. Asta pentru a-și reface nervii zdruncinați.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Florence L. Barclay.

Odată acolo, femeia se eliberează de poverile sufletești și cunoaște lume nouă. Se bucură din nou de viață și chiar ajunge să se îndrăgostească de un nou bărbat. Împrejurările fac ca ea să fie salvată de valurile furioase de un tip original. Niciunul dintre cei doi nu știe cine este celălalt.

Sunt doi oameni liberi, doi îndrăgostiți care trăiesc viața în cel mai optimist mod

Dar la un moment dat ei trebuie să plece de acolo ca să revină la societatea din care au plecat. Însă dacă secretul ei este că are un titlu nobil și o avere impresionantă, secretul lui este mult mai mare și mai întunecat. Cei doi se revăd la proprietatea femeii și atunci au parte de cea mai mare surpriză. Jim Airth, bărbatul de care s-a îndrăgostit în cura de odihnă, află de identitatea ei. Și atunci inevitabilul se produce. Uimit și speriat, el fuge, lăsând-o pe Mira să se întrebe cu ce a greșit.

Dar cum totul e bine când se termină cu bine, adevărul se află și ea îl iartă. Vor ajunge să fie până la urmă împreună. Însă, între timp se vor mai întâmpla și altele care le vor pune relația la încercare.

„Castelana din Shenstone” de Florence L. Barclay este un roman de dragoste atipic, dar minunat. Îl recomand drept lectură ușoară, cu mici elemente polițiste, celor care vor să se relaxeze într-un weekend.

🔥 CARTEA CASTELANA DIN SHENSTONE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.