Recenzie „În căutarea normalității” de Alain Pelle

de | mart. 23, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA NORMALITĂȚII ARE REDUCERE PE:

De fiecare data când termin de citit o carte apare automat întrebarea magică: „Mi-a plăcut?”. În cazul cărții scrise de Alain Pellé, În căutarea normalității, răspunsul a fost unul foarte simplu. „Da“. Atât timp cât nu am putut să las cartea din mână până nu am ajuns la final, nu cred că mai era loc de niciun dubiu.

Cartea este împărțită în patru povestiri care, la început, par că nu au niciun punct comun. Spre final, autorul deslușește însă  acest „puzzel“ – așa cum chiar el îl numește. Nu mă pot decide care dintre ele mi-a plăcut mai mult,  fiecare având ceva aparte.

Unii dintre cititori vor recunoaște în povestea Getei, a Teodorei, a lui Cris sau a Russei propria poveste sau, dacă nu pe a lor, cu siguranță, pe cea a unei rude apropiate sau a unei persoane cunoscute. Totul ți se pare familiar. Deși faptele sunt  obișnuite, nu au nimic spectaculos și sunt  narate cu simplitate, ele poartă o mare încărcătură sentimentală, și cred că asta te și atrage la această carte.

Dacă îți place recenzia cărții ÎN CĂUTAREA NORMALITĂȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alain Pelle

Geta este căsătorită și are trei fete. Dar, într-o zi, când cumpără un ziar, îl vede într-o poză pe primul ei iubit. Drumul până acasă îl parcurge năpădită de o mulțime de amintiri. Chiar dacă e fericită alături de soțul ei, totuși nu poate uita tot ce a trăit alături de Cătălin. Acea poveste a rămas întipărită acolo, în sufletul ei, ca o cicatrice.

Teodora este divorțată, cu doi copii și, chiar dacă l-a întâlnit pe Sorin, un bărbat care o acceptă așa cum e, tot se mai întreabă uneori de ce nu a reușit să-l facă și pe fostul să se desprindă de influența lui și de invidia celor din jur.

Cris a descoperit că soția îl înșală cu cel mai bun prieten și o perioadă s-a făcut că nu vede, că nu știe, că nu observă, doar de dragul copilului. Într-un final, și-a luat inima în dinți și a hotărât să înceapă un nou capitol în viața  lui, în Franța.

Russa este o femeie puternică care a pierdut totul atunci când comuniștii au pus mână pe putere. Ea și soțul ei s-au trezit, într-o zi, muritori de foame și fără un acoperiș deasupra capului. Dar cum nici ei și nici soțului ei nu le-a fost frică de muncă, au reușit prin forțe proprii să își facă un viitor decent, atât pentru ei cât și pentru băiatul lor.

Toate cele patru povești sunt foarte frumoase și pline de sentimente puternice, iar fotografiile pe care le-am întâlnit pe parcurs mi-au plăcut foarte mult pentru pentru că dau o tentă de mister cărți.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN CĂUTAREA NORMALITĂȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎN CĂUTAREA NORMALITĂȚII
Autor: Alain Pelle
An apariție : 2016
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 104
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1525

Alte recenzii de la Alain Pelle:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 2161 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments